Πόσοι (δεν) πλένουν τα χέρια τους στις δημόσιες τουαλέτες;


Περισσότερο από το 90% των ανθρώπων που επισκέπτεται δημόσιες τουαλέτες δεν πλένει καθόλου ή δεν καθαρίζει σωστά τα χέρια του, αφού ολοκληρώσει την ανάγκη του. Με αποτέλεσμα βακτήρια, ιοί και πάσης φύσεως μολυσματικοί μικροοργανισμοί να τριγυρίζουν σε όλα τα αντικείμενα που αγγίζουμε και να μας απειλούν με μολύνσεις.

Αν συνηθίζεις κι εσύ να μην τα πλένεις, κακώς. Διότι πιθανόν έτσι σκορπάς διάφορα μικρόβια στο διάβα σου. Αν τα πλένεις, πολύ καλά κάνεις. Όμως ολοκληρώνεις τη διαδικασία σωστά;

Τα πλένεις ναι μεν, αλλά…

Έχε υπόψη σου το εξής: Αν επισκεφτείς μια δημόσια τουαλέτα, ακόμα και αν πλύνεις τα χέρια σου, δεν είναι βέβαιο πως έχεις απαλλαχτεί από τα μικρόβια. Και αυτό γιατί βγαίνοντας αναγκαστικά θα πιάσεις το πόμολο της πόρτας που έπιασαν άλλοι πριν από εσένα χωρίς ενδεχομένως να έχουν καθαρίσει τα δικά τους χέρια. Οπότε η δική σου καθαριότητα είναι δώρο – άδωρο. Τι κάνεις; Αφού πλυθείς, πάρε ένα καθαρό χαρτί και πιάσε με αυτό το πόμολο για να ανοίξεις την πόρτα. Κατόπιν πέταξέ το στο πρώτο καλάθι αχρήστων που θα βρεις.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ