Rochelle Walensky: Αρνήθηκε να ακυρώσει μια επιτροπή του Οργανισμού που είχε αρνηθεί να εγκρίνει τις αναμνηστικές λήψεις


Rochelle Walensky: Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), Δρ. Rochelle Walensky, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Παρασκευή το απόγευμα., αρνήθηκε να ακυρώσει μια συμβουλευτική επιτροπή του Οργανισμού που φέρεται να είχε αρνηθεί να εγκρίνει τις αναμνηστικές λήψεις Pfizer-BioNTech. “Θέλω να είμαι πολύ σαφής ότι δεν παρέβλεψα μια συμβουλευτική επιτροπή”, δήλωσε η Walensky μιλώντας σε μια ενημέρωση μαζί με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του προέδρου Joe Biden, τον Dr. Anthony Fauci, τον Αμερικανό Χειρουργό Γενικό Δρ Vivek Murthy και τον συντονιστή ανταπόκρισης COVID-19 Jeff Zients για τον Λευκό Οίκο. Η Walensky σημείωσε ότι είχε ακούσει με προσοχή τόσο τη συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) όσο και την “εξαιρετική ομάδα επιστημόνων” που είχαν συζητήσει για μια ώρα για πολύ δύσκολες ερωτήσεις και “πού ήταν η επιστήμη”.

«Άκουσα τα σχόλια για τις ψήφους και αυτό ήταν μια επιστημονική επαφή», είπε. «Και νομίζω ότι θα μπορούσατε να πείτε από τη διάρκεια της συνάντησης και τις συζητήσεις ότι αυτό ήταν μια επιστημονική στενή επαφή». “Αν ήμουν στην αίθουσα, θα είχα ψηφίσει” ναι “, και έτσι … προέκυψαν οι συστάσεις μου αφού άκουσα όλες τις επιστημονικές σκέψεις τους. Στον βαθμό που οι άνθρωποι ανησυχούν για την εμπιστοσύνη, θα έλεγα ότι πρέπει να ακούσουν τις συζητήσεις οι ίδιοι.

Το κάναμε δημόσια, το κάναμε με διαφάνεια και το κάναμε με μερικούς από τους καλύτερους επιστήμονες στη χώρα “, πρόσθεσε. Την Πέμπτη, τα CDC ενέκριναν ενισχυτικά πλάνα για εκατομμύρια ηλικιωμένους ή κατά τα άλλα ευάλωτους Αμερικανούς, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Μπάιντεν, ο οποίος αστειεύτηκε την Παρασκευή ότι ήταν “δύσκολο να αναγνωρίσει” ότι ήταν άνω των 65 ετών.

«Παρουσιάζοντας όλα στην άκρη, θα κάνω τον αναμνηστικό πυροβολισμό μου μόλις το καταφέρω», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους από τον Λευκό Οίκο. Οι επιλέξιμοι για τα ενισχυτικά Pfizer-BioNTech που ξεκινούν την Παρασκευή περιλαμβάνουν άτομα 65 ετών και άνω, ενήλικες 18 ετών και άνω με υποκείμενα προβλήματα υγείας και εκείνους που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο έκθεσης, συμπεριλαμβανομένων ατόμων στις φυλακές, εργαζόμενων σε παντοπωλεία, εργαζόμενων στην υγειονομική περίθαλψη και εκπαιδευτικών.

Με τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης για άλλη μια φορά στη μέγιστη χωρητικότητα, η Walensky είπε ότι ήταν δουλειά της να αναγνωρίσει πού οι ενέργειες μπορούν να έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και ότι οι συστάσεις για ενισχυτικά εμβόλια έγιναν με την «πρόθεση να κάνουν το μεγαλύτερο καλό, ακόμη και σε ένα αβέβαιο περιβάλλον».

Είπε ότι πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να διαφυλάξει την υγεία της χώρας και ο Murthy διαβεβαίωσε ότι η υγεία των αποδεκτών των εμβολίων Moderna και Johnson & Johnson έχει σημασία “όσο και οι άλλοι εμβολιαστές” με στόχο να δώσει ενισχυτικές συστάσεις για να αποτελούν υψηλή προτεραιότητα τις επόμενες εβδομάδες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ