Για επικίνδυνα παιχνίδια με την ακροδεξιά κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση


Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι «χαϊδεύει» την άκρα δεξιά, προκειμένου να σταματήσει τη δημοσκοπική «αιμορραγία» που παρουσιάζει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Πρόκειται για κάτι διαφορετικό, τονίζουν από τη Κουμουνδούρου με αφορμή τα επεισόδια που προκαλούν εδώ και τρεις ημέρες φασιστικές συμμορίες έξω από το ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, με αρκετά κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν τη κυβέρνηση ότι «χαϊδεύει» την άκρα δεξιά, προκειμένου να σταματήσει τη δημοσκοπική «αιμορραγία» που παρουσιάζει προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η επανεμφάνιση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου έναν σχεδόν χρόνο μετά τη καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση, στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, προκαλούν προβληματισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί και η στάση της κυβέρνησης και συνολικά του κρατικού. Τόσο στα συγκεκριμένα γεγονότα στη Σταυρούπολη, όσο και συνολικά ως προς την αντιμετώπιση της άκρας δεξιάς, με στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να την κατηγορούν ότι «φλερτάρει» ανοιχτά μαζί τους για ψηφοθηρικούς λόγους.

Η καταδίκη των επεισοδίων που με το ζόρι -όπως αναφέρουν- ψέλλισε από τη Θεσσαλονίκη η Νίκη Κεραμέως, όχι μόνο δεν ικανοποίησε τη Κουμουνδούρου, αλλά αντίθετα προκάλεσε την οργή της. Θεωρούν ότι η υπουργός Παιδείας απέφυγε συνειδητά να μιλήσει για φασιστική βία και ότι προσπάθησε να ταυτίσει τους νεοναζί θύτες, με τα θύματα των επιθέσεων. Άλλωστε, χθες, δεν ήταν η πρώτη φορά που έδρασαν στο συγκεκριμένο σχολείο τα τάγματα εφόδου. Είχε προηγηθεί η επίθεση σε άλλους μαθητές που μοίραζαν φυλλάδια ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και η τραμπούκικη επίθεση της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή, η στάση της αστυνομίας, που επί της ουσίας προσέφερε κάλυψη και προστασία στους κουκουλοφόρους φασίστες που είχαν ταμπουρωθεί στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης, δίνει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να επιτεθεί και σε βάρος του Τάκη Θεοδωρικάκου. Όπως επισημαίνουν, η εικόνες ήταν αποκαλυπτικές. Οι άνδρες των ΜΑΤ όχι μόνο δεν έκαναν επί ώρες καμία κίνηση για να συλλάβουν τους τραμπούκους, αλλά αντίθετα «έλουσαν» με χημικά και απωθούσαν τους διαδηλωτές.

Με βάση τα παραπάνω, από τη Κουμουνδούρου αφήνουν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση συνειδητά προχώρησε στο «χάιδεμα» των ακροδεξιών. Ο λόγος που το κάνει αυτό κατά ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πως επιθυμεί να προσεταιριστεί τους υπερσυντηρητικούς ψηφοφόρους και για να σταματήσει τη διαρροή που παρατηρείται από τα δεξιά της.

Μάλιστα, εντάσσουν αυτή τη στάση που κράτησε η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους, σε μία σειρά από περιστατικά που πλέον δεν μπορούν να χαρακτηριστούν τυχαία. Αρχικά, είναι η υπουργοποίηση ενός ακόμα ακροδεξιού με «πατέντα», του Θάνου Πλεύρη. Κατά τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα, η κίνηση αυτή είχε ως στόχο το να ανοίξει η κυβέρνηση δίαυλο επικοινωνίας με τους αντιεμβολιαστές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν ότι προέρχονται από την άκρα δεξιά. Δεύτερη κίνηση, το «συγχωροχάρτι» που προσέφερε στον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, που έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τα ονόματα νηπίων με ξένο όνομα. Και τρίτον, η συνολική στάση απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη Σταυρούπολη.

Είναι πάντως σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθεί συνέχεια να αναδεικνύει το «φλερτ» της κυβέρνησης με την άκρα δεξιά, με σκοπό να πείσει το κεντρώο ακροατήριο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να εκφράσει αυτόν τον πολιτικό χώρο, καθώς είναι «όμηρος» της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατία, η οποία ζει, βασιλεύει και σκοπεύει να εξαπλωθεί ακόμα πιο δεξιά από ότι βρίσκεται σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ