ΣΥΡΙΖΑ για Σταυρούπολη: Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή σε φασιστικές πρακτικές και φέρει μεγάλη ευθύνη


Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κριτική του για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι σε όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης

Νέα επικριτική ανακοίνωση για τη στάση της κυβέρνησης για όσα συνέβησαν στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «δράση οργανωμένων νεοναζί» στο σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι με τη στάση της «δείχνει ανοχή σε φασιστικές πρακτικές» τονίζοντας ότι «φέρει μεγάλη ευθύνη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Σταυρούπολη

Στην Σταυρούπολη ζήσαμε τη δράση οργανωμένων νεοναζί με οπλισμό και μαχαίρια.

Ο κ. Συρίγος συνεχίζοντας την κυβερνητική γραμμή ξεπλύματος των νεοναζί αρνήθηκε να παραδεχτεί την πραγματικότητα. Η δημοκρατική αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στον φασισμό δεν μπορεί να εξισώνεται με την νεοναζιστική δράση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ που διαρκώς αναβαθμίζει τις ακροδεξιές φωνές στο εσωτερικό της και δείχνει ανοχή σε φασιστικές πρακτικές φέρει μεγάλη ευθύνη.

Προβληματισμός

Η επανεμφάνιση των φασιστικών ταγμάτων εφόδου έναν σχεδόν χρόνο μετά τη καταδίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής για εγκληματική οργάνωση, στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, προκαλούν προβληματισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ερωτηματικά, όμως, προκαλεί και η στάση της κυβέρνησης και συνολικά του κρατικού. Τόσο στα συγκεκριμένα γεγονότα στη Σταυρούπολη, όσο και συνολικά ως προς την αντιμετώπιση της άκρας δεξιάς, με στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα να την κατηγορούν ότι «φλερτάρει» ανοιχτά μαζί τους για ψηφοθηρικούς λόγους.

Είναι σαφές πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθεί συνέχεια να αναδεικνύει το «φλερτ» της κυβέρνησης με την άκρα δεξιά, με σκοπό να πείσει το κεντρώο ακροατήριο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να εκφράσει αυτόν τον πολιτικό χώρο, καθώς είναι «όμηρος» της ακροδεξιάς πτέρυγας της Νέας Δημοκρατία, η οποία ζει, βασιλεύει και σκοπεύει να εξαπλωθεί ακόμα πιο δεξιά από ότι βρίσκεται σήμερα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ