Διαβήτης Αλτσχάιμερ: Ποια η συσχέτιση ανάμεσα στις δύο παθήσεις;


Ο διαβήτης τύπου 2 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για τη νόσο Αλτσχάιμερ αλλάζοντας τη λειτουργία του εγκεφάλου, σύμφωνα με νέα έρευνα σε ζώα. Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Νεβάδα στο Λας Βέγκας έδειξε ότι τα χρόνια υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα θα μπορούσαν να επηρεάσουν την μνήμη και να αλλάξουν πτυχές των δικτύων μνήμης που λειτουργούν σε τρωκτικά. Ο διαβήτης είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη της νόσου Αλτσχάιμερ, αλλά δεν είναι σαφές γιατί. Δείχνουμε ότι ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του διαβήτη, η υπεργλυκαιμία, επηρεάζει τη νευρική δραστηριότητα με τρόπους παρόμοιους με αυτούς που παρατηρούνται στα προκλινικά μοντέλα της νόσου Αλτσχάιμερ. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που δείχνει αλλαγές νευρικής δραστηριότητας λόγω υπεργλυκαιμίας που επικαλύπτονται με αυτό που παρατηρείται στα συστήματα Αλτσχάιμερ.

Συσχέτιση ανάμεσα στο Αλτσχάιμερ & τον διαβήτη τύπου 2

Δουλεύοντας με αρουραίους, η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι δύο τμήματα του εγκεφάλου που είναι κεντρικά στο σχηματισμό και την ανάκτηση αναμνήσεων-ο ιππόκαμπος και ο πρόσθιος φλοιός του δακτύλου-ήταν υπερ-συνδεδεμένοι ή υπερσυγχρονισμένοι με διαβήτη τύπου 2. Όταν χρειάζονται πρόσβαση σε σωστές πληροφορίες και ολοκλήρωση μιας εργασίας, αυτές οι δύο περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες επηρεάζονται νωρίς στη νόσο Αλτσχάιμερ, επικοινωνούσαν υπερβολικά μεταξύ τους, προκαλώντας λάθη, ανέφεραν οι ερευνητές. Ο συγχρονισμός είναι σημαντικός για να συνεργαστούν διάφορα μέρη του εγκεφάλου. Όμως, διαπιστώνεταιΔια όλο και περισσότερο αυτές τις μέρες, ότι το κλειδί με τη νευρική συγχρονία είναι ότι πρέπει να συμβεί την κατάλληλη στιγμή και πρέπει να συμβεί με έλεγχο. Μερικές φορές, υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση μεταξύ ορισμένων περιοχών και θεωρείται ότι αυτό οδηγεί σε δυσκολίες μνήμης, μεταξύ άλλων.

Είναι πιθανό οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ να έχουν υπερβολική σύνδεση σε ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου όπου θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία. Στα μοντέλα της μελέτης μας, βλέπουμε στοιχεία σε πραγματικό χρόνο σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για να κάνουμε το έργο. Η έρευνα σε ζώα δεν παράγει πάντα τα ίδια αποτελέσματα στους ανθρώπους. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο τεύχος Σεπτεμβρίου του Communications Biology. Αναμένονται νέες έρευνες σε ανθρώπους, οι οποίες ενδέχεται να ρίξουν φως σε πτυχές της νόσου που μέχρι τώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ