Δίκη για βιτριόλι: Δεν αντάλλαξαν βλέμμα Ιωάννα και Έφη – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση


Δίκη για βιτριόλι: Χωρίς να ανταλλάξουν ούτε βλέμμα συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στη δικαστική αίθουσα η Ιωάννα Παλιοσπύρου με την 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα

Η κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη και τα βλέμματα των δυο γυναικών δεν συναντήθηκαν.

Με την εκφώνηση των μαρτύρων ξεκίνησε η διαδικασία.

Με καταθέσεις γιατρών συνεχίζεται η δίκη

Λίγο πριν τις 9, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπου σήμερα συνεχίζεται η δίκη για την εις βάρος της επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020 στην Καλλιθέα.

Παράλληλα, στο δικαστήριο έφτασε λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Τρίτης και η Έφη Κακαράντζουλα, η γυναίκα που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου με βιτριόλι στην Ιωάννα.

Τη σκυτάλη στο βήμα των μαρτύρων παίρνουν σήμερα γιατροί που ασχολήθηκαν με την περίπτωση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τις καταθέσεις τους να κρίνονται ιδιαιτέρως σημαντικές καθώς είναι εκείνοι που μέσω της ιδιότητας τους θα μπορούν να διατυπώσουν άποψη σχετικά με το έαν η επίθεση που δέχτηκε η νεαρή κοπέλα, θα μπορούσε να τη σκοτώσει.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του σχετικά με το θανατηφόρο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να επιφέρει η επίθεση αυτή στην Ιωάννα, σημειώνοντας ότι «από την πλήξη της με το εξαιρετικά επικίνδυνο ως άνω καυστικό υγρό, ενόψει της ποσότητας που δέχθηκε και της πυκνότητας της σύστασής του η παθούσα θα μπορούσε να έχει καταλήξει συνεπεία της σοβαρής έκθεσής της στη διαβρωτική των ιστών δράση του. (…) Τα εγκαύματα που υπέστη το θύμα ήταν βαρύτατα, ενώ λόγω της έκλυσης ατμών κατά την επαφή του θειικού οξέος με το δέρμα [εξωθερμική αντίδραση] υπήρξε σοβαρότατη πιθανότητα η παθούσα να εισπνεύσει τους παραχθέντες ατμούς από τη μύτη ή το στόμα, με άμεσο κίνδυνο ζωής της λόγω καταστροφής των πνευμόνων. Το αυτό επίσης και στην περίπτωση κατάποσής του, λόγω θανατηφόρας διάβρωσης του οισοφάγου ή των μεγάλων αγγείων του τραχήλου, εξαιτίας της εις βάθος δράσης του οξέος και της εσωτερικής αιμορραγίας που προκαλεί».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ