Μαρία Πολύζου: Η κορυφαία μαραθωνοδρόμος αποκάλυψε την κακοποίηση από τον πατέρα της στα 11


Από την τρυφερή ηλικία των 11 ετών η Μαρία Πολύζου υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της.

Όπως εξομολογείται η ίδια στο βιβλίο της, “Μην τα παρατάς”, ο πατέρας της ήταν ένας άγριος άνθρωπος που κακοποιούσε την οικογένεια. Ήταν ένας άγριος άνθρωπος που δούλευε σκληρά, έπινε και μεθούσε. Και όταν συνέβαινε αυτό, βιαιοπραγούσε απέναντι στην οικογένειά του. Ήταν ο πρώτος τεράστιος προσωπικός άθλος, τον οποίο η Μαρία έπρεπε να ξεπεράσει στην πορεία προς το μεγαλείο. Με τον αθλητισμό βρήκε μια σανίδα σωτηρίας, ξέφευγε και ταξίδευε σε έναν κόσμο ονειρικό χωρίς προβλήματα και δυστυχία. Δραπέτευε σε ένα μέρος όπου δεν υπήρχε ασχήμια, ένα μέρος όπου την οδηγούσαν η ψυχή και η φαντασία της.

Μια εξαιρετική αθλήτρια & πολλά περισσότερα

Η Μαρία Πολύζου το 1996 έγινε η πρώτη Ελληνίδα μαραθωνοδρόμος που εκπροσώπησε τη χώρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η τιμή υπήρξε συγκλονιστική, ενώ το 2010 έγραψε και πάλι το όνομά της με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Αναβίωσε τον Φειδιππίδειο άθλο, 2500 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα. Αλλά πέρα από την ιδιότητα της μαραθωνοδρόμου, που φορά με υπερηφάνεια και τιμή, η Μαρία Πολύζου είναι πολλά περισσότερα. Έχει γράψει το βιβλίο “Ψυχή τε και σώματι”, ενώ τη Δευτέρα κυκλοφορεί το βιβλίο της “Μην τα παρατάς”. Πρόκειται για την αυτοβιογραφία της.

Εκεί εξιστορεί τις δυσκολίες που κλήθηκε να ξεπεράσει στη ζωή της, συμπεριλαμβανομένης της μάχης της με τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από χημειοθεραπείες και πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής, η Μαρία βγήκε νικήτρια και από αυτό τον αγώνα ζωής. Για την κακοποίηση που υπέστη από τόσο τρυφερή ηλικία μέσα στο “προστατευμένο” περιβάλλον της οικογένειάς της, η ίδια ήταν κάθετη. Τα παιδιά που βιώνουν κάτι παρόμοιο πρέπει να μιλούν άμεσα και να εκφράζουν τις ανησυχίες τους με το περιβάλλον τους. Δεν πρέπει να φοβούνται ούτε να νιώθουν σε καμία περίπτωση ένοχα για κάτι. Δεν έχουν βλάψει κανέναν, δεν έχουν φταίξει πουθενά και επομένως θα πρέπει να προστατεύονται, όχι να κατηγορούνται για το οτιδήποτε.

Η Μαρία Πολύζου μας διδάσκει ήθος και αξιοπρέπεια, όχι μόνο μέσω της εντυπωσιακής αθλητικής καριέρας. Πολύ περισσότερο μας εμπνέει με την ειλικρίνεια, τη δύναμη ψυχής και την αστείρευτη ενέργειά της.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ