Σεισμός στην Κρήτη: Εικόνα καταστροφής στην τοπική αγορά -Σε απόγνωση επιχειρηματίες και εργαζόμενοι


Σεισμός Κρήτη: «Ζήτημα από τις 200 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Αρκαλοχώρι να λειτουργούν οι 6», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου (ΣΕΒΕΑ), Νίκος Χρονάκης

Από το χτύπημα του φονικού σεισμού της 27ης του Σεπτέμβρη και μετά η ζωή στις πληγείσες περιοχές και ιδιαίτερα στο Αρκαλοχώρι έχει αλλάξει. Γκρεμισμένα κτήρια, η πόλη κρανίου τόπος και μια αδιάκοπη μετασεισμική δραστηριότητα, η οποία υπογραμμίζει τα αισθήματα φόβου και ανασφάλειας που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Αλώβητη από τη φοβερή αυτή κατάσταση δε θα μπορούσε να μείνει η τοπική αγορά.

Οι επιχειρήσεις της περιοχής του Αρκαλοχωρίου βρίσκονται στο μηδέν, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους να μην ξέρουν πώς να αντιδράσουν μπροστά στα όσα τραγικά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

Τη δική του εικόνα έδωσε με δηλώσεις του στην εφημερίδα Νέα Κρήτη ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Αρκαλοχωρίου (ΣΕΒΕΑ), Νίκος Χρονάκης. Ο κ. Χρονάκης περιέγραψε μια εικόνα καταστροφής για την τοπική αγορά, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ζήτημα από τις 200 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Αρκαλοχώρι να λειτουργούν οι 6!».

«Με τους επιχειρηματίες να μην έχουν καμία ενημέρωση ως προς το πότε θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, αλλά και τι θα κάνουν με τους υπαλλήλους που βρίσκονται αντιμέτωπο με το φάσμα της ανεργίας, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο».

Αναφορικά με τα κτήρια που στεγάζουν τις επιχειρήσεις της περιοχής, ο πρόεδρος του ΣΕΒΕΑ δήλωσε ότι «οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν μπορούν να ξαναλειτουργήσουν στα κτήρια που μέχρι προσφάτως δραστηριοποιούνταν, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών».

Με την πλειοψηφία των κτηρίων να περιμένουν ακόμη τον έλεγχο από τους αρμόδιους μηχανικούς και τη διαθεσιμότητα “πράσινων” κτηρίων για να μεταφερθούν οι επιχειρήσεις να είναι ανύπαρκτη, η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μοιάζει ανυπεράσπιστη μπροστά στις επιπτώσεις του σεισμού.

«Παρά που άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις, ακόμη δεν ξέρουμε ποια θα είναι η ακριβής έκβαση της κατάστασης», τόνισε ο κ. Χρονάκης, με τον ίδιο να αναφέρει πως και οι ίδιοι δεν ξέρουν ως σύλλογος τι να πουν στους επιχειρηματίες της περιοχής, μιας και δεν υπάρχει ουσιαστική ενημέρωση από την Πολιτεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ