Τι θα συμβεί φέτος με την αλλαγή ώρας


Κανονικά θα γίνει φέτος η αλλαγή ώρας την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή ώρας 2021, η οποία θα γίνει κανονικά σε τρεις εβδομάδες περίπου. Η πανδημία του κορονοϊού έβαλε στον «πάγο» την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου να καταργηθεί η αλλαγή ώρας μέσα στο 2021 και τα κράτη-μέλη να υιοθετήσουν τη χειμερινή ώρα ή τη θερινή.

Έτσι, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, στην Ελλάδα οι πολίτες καλούνται να αλλάξουν τους δείκτες τους ρολογιού τους.

Συγκεκριμένα, η ώρα αλλάζει στις 31 Οκτωβρίου 2021. Οι πολίτες καλούνται να γυρίσουν μία ώρα πίσω τους δείκτες ρολογιού, από τις 04.00 στις 03.00, προκειμένου να γίνει το πέρασμα από τη θερινή στη χειμερινή ώρα.

Το μέτρο της αλλαγής ώρας τέθηκε σε εφαρμογή κατά τον 20ο αιώνα για την εξοικονόμηση ενέργειας, μέσω της αξιοποίησης του ήλιου και του φυσικού φωτός. Το μέτρο υιοθέτησαν οι χώρες της Ευρώπης και ιδιαίτερα κατά την πετρελαϊκή κρίση του ’70.

Από το 2001, η Οδηγία 2000/84/ΕΚ καθορίζει την αλλαγή ώρας και υποχρεώνει όλα τα κράτη-μέλη να πηγαίνουν σε θερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου και να επιστρέφουν στη χειμερινή ώρα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ