Διατροφή μπανάνα: Βραζιλιάνικα Brigadeiro με μπανάνα για παιδικά πάρτι


Τα παραδοσιακά βραζιλιάνικα brigadeiro με μπανάνα είναι σίγουρα ένα γλυκό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας. Το να φτιάξετε γλυκά brigadeiro είναι πιο εύκολο από ότι νομίζετε. Όταν δείτε την ευκολία της παρασκευής του είναι σίγουρο ότι θα το φτιάξετε. Στο επόμενο πάρτι του γιου ή της κόρης σας ή ακόμη και στις γιορτινές σας συγκεντρώσεις. Αυτά τα βραζιλιάνικα κλασικά γλυκά είναι τόσο νόστιμα όσο και όμορφα. Μπορούν μάλιστα να πασπαλιστούν με οποιοδήποτε γαρνίρισμα επιθυμείτε, από σκόνη καρύδας έως ξηρούς καρπούς και κομμάτια φρούτων. Η συνταγή του αποτελείται μόνο από 4 υλικά και ο χρόνος παρασκευής του είναι περίπου 30 λεπτά.

Τα συστατικά του είναι:

  • 2 κουτιά ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • 1/4 φλ. άγλυκο κακάο
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο
  • 1 μικρή ώριμη μπανάνα
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα φιστίκια (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. κομμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. τριμμένη καρύδα (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. σοκολάτα καραμέλα σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. χρωματιστές καραμέλες (προαιρετικά)
  • 1/3 φλ. τρούφα (προαιρετικά)

Λαδώνετε ένα μεγάλο ρηχό ταψί ή μια πιατέλα με βούτυρο. Σε αντικολλητική βαριά κατσαρόλα 4 λίτρων, ζεσταίνετε το συμπυκνωμένο γάλα, το κακάο και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια ή χαμηλή (εξαρτάται την κουζίνα σας) μαγειρεύετε για 10 έως 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να είναι παχύ και λαμπερό. Όταν αρχίσει να τραβάει από τον πάτο ή να κάνει φουσκάλες βγάλτε το από την κατσαρόλα και ρίξτε το μείγμα σε ρηχό τηγάνι. Έπειτα ρίξτε μέσα την πολτοποιημένη μπανάνα ανακατεύετε και περιμένετε. Περιμένουμε να κρυώσει τελείως, αν θέλετε μπορείτε να το ψύξετε για να σφίξει πιο γρήγορα.

Τοποθετήστε τα υπόλοιπα υλικά (τα προαιρετικά) σε ξεχωριστά μικρά μπολ. Χρησιμοποιήστε κουταλάκι του γλυκού για να αποκτήσετε το μείγμα τρούφας και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε λαδωμένα χέρια για να σχηματίσετε μπάλες μικρές σε διάμετρο. Τυλίξτε κάθε μπάλα με φιστίκια, αμύγδαλα, καρύδα ή τα πασπαλίζετε με σκόνη καραμέλας. Τοποθετήστε σε μίνι χάρτινες θηκούλες ψησίματος. Τοποθετήστε το καλά σκεπασμένο σε θερμοκρασία δωματίου έως 2 ημέρες ή στο ψυγείο έως 1 εβδομάδα και απολαύστε.

Μια πολύ εύκολη συνταγή με λίγα, φθηνά και υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Εντυπωσιάστε λοιπόν στο επόμενο πάρτι του παιδιού σας ή εντυπωσιάστε προσφέροντάς τα σαν φοντάν. Όταν σας επευφημούν γι’ αυτό το γλυκό, πείτε τους για να εντυπωσιάσετε ακόμα περισσότερο ότι είναι μία βραζιλιάνικη συνταγή που κάνετε εδώ και πολλά χρόνια και λέγεται brigadeiro!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ