Σεξ συντήρησης: Τι είναι και πώς μπορεί να σώσει την σχέση σας;


Σκεφτείτε ξανά εκείνες τις ακόρεστες νύχτες στα πρώτα στάδια της σχέσης σας. Το σεξ δεν ήταν απλά καλό. Ήταν υπέροχο και το πιάτο σας δεν ήταν ποτέ άδειο. Για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις, η διαφορά μεταξύ της σεξουαλικής σας ζωής τότε και τώρα μπορεί να φαίνεται έντονη. Μπορεί ακόμη και να σας κάνει να αναρωτηθείτε αν η σχέση σας είναι τελικά καταδικασμένη. Ίσως βρείτε παρηγοριά στο να γνωρίζετε ότι η μειωμένη σεξουαλική οικειότητα είναι ίδια σε πολλές σχέσεις. Βασικά, οτιδήποτε αισθανόμαστε ότι “πρέπει να κάνουμε” εξαντλεί την ενέργειά μας και μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πολύ κουρασμένοι για σεξ. Το γεγονός ότι ζούμε σε μια κουλτούρα που επιτρέπει πολύ λίγο χρόνο διακοπής, που απαιτεί το σεξ, συμβάλλει επίσης σε αυτό.

Ένα άλλο πιθανό ζήτημα είναι ο κορεσμός. Πρόκειται για την ιδέα ότι ένα ερέθισμα γίνεται λιγότερο δελεαστικό όσο περισσότερο είμαστε εκτεθειμένοι σε αυτό. Υπερβολικά μεγάλο μέρος του ίδιου φαγητού μπορεί να γίνει μονότονο. Το νέο σας αυτοκίνητο δεν είναι τόσο διασκεδαστικό στην οδήγηση όσο πριν από πέντε χρόνια. Δεν είστε τόσο ενθουσιασμένοι που φοράτε το άλλοτε αγαπημένο πουλόβερ σας. Η γήρανση και τα ιατρικά ζητήματα είναι επίσης ένοχοι της μειούμενης λίμπιντο. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα τεστοστερόνης μειώνονται και αυτό επηρεάζει άνδρες και γυναίκες. Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός αλλάζουν δραματικά τη σεξουαλική ικανοποίηση και συχνότητα, και οι χρόνιες ασθένειες, η αύξηση βάρους και οι σωματικοί τραυματισμοί είναι επίσης παράγοντες που μειώνουν το φύλο.

Σεξ συντήρησης – τι είναι και πώς μπορεί να βοηθήσει

Το σεξ συντήρησης είναι ουσιαστικά σεξ όταν “δεν έχετε πραγματικά διάθεση, αλλά ας το κάνετε ούτως ή άλλως”. Μπορεί να προγραμματιστεί ή όχι εκ των προτέρων. Το σεξ συντήρησης είναι απαραίτητο για την επιτυχία μιας μακροχρόνιας σχέσης για τρεις λόγους.

  • Πρώτον, το μεγαλύτερο πρόβλημα των περισσότερων ζευγαριών είναι η σεξουαλική επιθυμία. Τα ζευγάρια λένε τακτικά ότι αν και ήταν απρόθυμοι στην αρχή, μόλις ξεκίνησαν να κάνουν σεξ ήταν μια θετική εμπειρία.
  • Δεύτερον, τα περισσότερα ζευγάρια δεν είναι απόλυτα συγχρονισμένα στις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Κάποιος μπορεί να το θέλει πιο συχνά από τον άλλο, ή μπορεί να το θέλει όταν ο άλλος όχι.
  • Τρίτον, τα ζευγάρια χρειάζονται λεκτική και ψυχολογική οικειότητα πριν μπορέσουν να έχουν σεξουαλική οικειότητα. Το σεξ συντήρησης μπορεί να είναι υγιές επειδή σας κάνει να μιλάτε για τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας – τόσο μέσα όσο και έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Μιλήστε με τον σύντροφό σας και κάντε προσπάθεια στο κρεβάτι, ή και αλλού. Όπως λέει ο σοφός λαός, άλλωστε, “τρώγοντας έρχεται η όρεξη”!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ