Κακάο ρόφημα υγεία: Σοκολατοποιός παρασκευάζει υγιεινό ρόφημα από τα απόβλητα του κακάο


Σοκολατοποιός μετατρέπει τα απόβλητα του φυτού κακάο σε υγιεινό ποτό. Το ρόφημα, που ονομάζεται Elix, βασίζεται σε φλαβανόλες. Οι φλαβανόλες είναι αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο φυτό του κακάο και βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων. Ο απόλυτος συνδυασμός νοστιμιάς και υγείας φαίνεται ότι έχει γεύση σοκολάτας. Ο Barry Callebaut AG, ο Ελβετός παραγωγός σοκολάτας για τη Nestle SA και τη Hershey Co., ανέπτυξε ένα ρόφημα φρούτων κακάο που ισχυρίζεται ότι θα ωφελήσει τη ροή του αίματος, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός επιχειρήσεων τροφίμων επιδίδεται στην υγεία και την ευεξία.

Τι κάνει το ρόφημα ιδιαίτερο;

Το ρόφημα ονομάζεται Elix. Βασίζεται στις φλαβανόλες, δηλαδή σε αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο φυτό του κακάο. Αυτά τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη διατήρηση της ελαστικότητας των αιμοφόρων αγγείων. Με τη σειρά της η ελαστικότητα των αιμοφόρων αγγείων ωφελεί την κυκλοφορία του αίματος στα όργανα, όπως δήλωσε την Πέμπτη η εταιρεία με έδρα τη Ζυρίχη. Ο Barry Callebaut σχεδιάζει να επικεντρωθεί στην πώληση του ροφήματος στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Ενώ είναι το πρώτο ποτό φρούτων του Barry Callebaut, η εταιρεία έχει προηγούμενη εμπειρία με τη φλαβανόλη. Το 2015, εισήγαγε χάπια φλαβανόλης, αφού οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν την εμπορία τους ως συμπλήρωμα ωφέλιμο για την καρδιά. Οι ισχυρισμοί για την υγεία εκκρεμούν με έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων την άνοιξη του 2022, ανέφερε ο σοκολατοποιός.

Ο συνεργάτης της εταιρείας σοκολάτας Mars Inc. προσφέρει ένα συμπλήρωμα που ονομάζεται CocoaVia, το οποίο είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από το 2010. Μερικές μικρότερες εταιρείες έχουν παρουσιάσει παρόμοια προϊόντα τα τελευταία χρόνια. Το ρόφημα Elix του Barry Callebaut παρασκευάζεται από ένα μέρος του φυτού κακάο που είχε πεταχτεί ως «απόβλητο» στο παρελθόν. «Για εμάς ήταν μια μεγάλη πρόκληση επιχειρησιακά να δούμε πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε το φρούτο του κακάο και να αποκτήσουμε το σωστό είδος ποιότητας στο τέλος», δήλωσε ο Peter Boone, διευθύνων σύμβουλος σε συνέντευξή του. «Η παραγωγή δεν ήταν εύκολη». Μένει λοιπόν να δούμε εάν λάβει όντως έγκριση το ρόφημα, το οποίο ελαχιστοποιεί τα απόβλητα και αξιοποιεί κάθε κομμάτι του πολύτιμου κακάο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ