Άμυλο Διατροφή: Τι κάνει το άμυλο και πώς να το εντάξετε στη διατροφή σας; [vid]

Το άμυλο είναι ένας τύπος σύνθετου υδατάνθρακα που βρίσκεται σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων, όπως πατάτες και δημητριακά ολικής αλέσεως. Το άμυλο διασπάται σε γλυκόζη στο σώμα σας, παρέχοντας μια πιο σταδιακή πηγή ενέργειας για τις σωματικές σας διαδικασίες από ό, τι οι απλοί υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες, όπως τα άμυλα, παρέχουν το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου στο σώμα σας, επομένως αποτελούν σημαντικό μέρος της θερμιδικής σας πρόσληψης.

Τι κάνει το άμυλο;

Το άμυλο μετατρέπεται σε γλυκόζη για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια για το σώμα σας. Η γλυκόζη κυκλοφορεί σε όλο το σώμα σας διαμέσου της κυκλοφορίας του αίματός σας και απορροφάται από τα κύτταρα και χρησιμοποιείται ως πηγή καυσίμου, σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ. Η γλυκόζη χρησιμοποιείται για να τροφοδοτήσει όλες τις σωματικές λειτουργίες σας και είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τον εγκέφαλο και το νευρικό σας σύστημα.

Τι είναι το ανθεκτικό άμυλο;

Ενώ τα περισσότερα άμυλα διασπώνται από το σώμα σας σε γλυκόζη, το ανθεκτικό άμυλο περνά άπεπτο στο παχύ έντερο, σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine. Αυτός ο τύπος αμύλου λειτουργεί σαν τις φυτικές ίνες. Παρέχει διατροφή για τα ευεργετικά βακτήρια στο παχύ έντερο – ενεργώντας ως πρεβιοτικό και διατηρώντας τα ακμαία και υγιή. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανθεκτικού αμύλου και ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει πολλαπλούς τύπους.

Αμυλούχα τρόφιμα

  • όσπρια
  • πατάτες
  • δημητριακά ολικής αλέσεως και
  • προϊόντα ολικής αλέσεως (όπως ψωμί και δημητριακά)

Αυτά τα τρόφιμα είναι επίσης πλούσια σε μια σειρά από βασικές βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία είναι σημαντικά για τη συνολική υγεία. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο περιλαμβάνουν: πατάτες, πράσινες μπανάνες. Οι πατάτες, το ρύζι και τα όσπρια που έχουν μαγειρευτεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια αφήνονται να κρυώσουν έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε ανθεκτικό άμυλο. Τα όσπρια, τα αμυλούχα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι επίσης φυσικά υψηλά σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του επιπέδου χοληστερόλης στο αίμα σας, καθώς και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας, των αιμορροΐδων και της εκκολπωμάτωσης, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here