Άλεκ Μπάλντουιν: Ο βοηθός σκηνοθέτη είχε αδιαφορήσει και στο παρελθόν για το πρωτόκολλο ασφαλείας


Ο βοηθός σκηνοθέτη της ταινίας Rust, Ντέιβ Χολς, ο άνθρωπος που έδωσε το μοιραίο όπλο στον Άλεκ Μπάλντουιν είχε γίνει στόχος σε μία καταγγελία για ελλιπή μέτρα ασφαλείας το 2019.

Οι καταγγελίες σε βάρος του Χολς έγιναν από την πυροτεχνουργό και συνεργάτιδά του, Μάγκι Γκολ σε προηγούμενη παραγωγή, αν και η τραγωδία που στοίχισε τη ζωή στη διευθύντρια φωτογραφίας του Rust, Χαλίνα Χάτσινς «δεν είναι σε καμία περίπτωση ευθύνη ενός και μόνο ατόμου».

Η Γκολ είπε ότι υπέβαλε εσωτερική καταγγελία στους παραγωγούς της τηλεοπτικής σειράς Into the Dark του Hulu το 2019 εκφράζοντας ανησυχίες για τη συμπεριφορά του Ντέιβ Χολς στα γυρίσματα. Δεν ακολουθούσε όπως κατήγγειλε τα πρωτόκολλα ασφαλείας για τα όπλα και τα πυρομαχικά.

Ο μοιραίος πυροβολισμός της Χάλινα Χάτσινς στα γυρίσματα του γουέστερν την περασμένη εβδομάδα ωστόσο, και ορισμένες από τις προηγούμενες εμπειρίες της Γκολ, δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλα ζητήματα ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπιστούν στις παραγωγές του Χόλιγουντ.

Η Γκολ λέει ότι η ασφάλεια και η ευημερία των μελών του πληρώματος ήταν και παραμένουν κορυφαία ζητήματα στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις μεταξύ του σωματείου International Alliance of Theatrical Stage Employee (IATSE), του οποίου είναι μέλος. Εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και μια μεγάλη ομάδα παραγωγών.

Το 2019, η Γκολ είπε ότι είχε είχε προσπαθήσει να υποβάλει καταγγελία στο Σωματείο Σκηνοθετών της Αμερικής (DGA).

«Είμαι απογοητευμένη που δεν πιέζουν περισσότερο για μεγαλύτερη υπευθυνότητα και ασφάλεια», δήλωσε, προσθέτοντας ότι μετά τον θάνατο της Χάτσινς στα γυρίσματα στο Νέο Μεξικό την περασμένη εβδομάδα: «Πολλοί από εμάς στέλνουνε μηνύματα ο ένας στον άλλον και αναρωτιόμαστε το ίδιο πράγμα: υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει τότε για να αποτρέψουμε την τραγωδία

Σε σχόλιό της στο CNN, ισχυρίστηκε ότι ο Χολς αδιαφορούσε για το πρωτόκολλο ασφαλείας για τα όπλα όταν επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε σκηνή. Παράλληλα, μέλος της ομάδας παραγωγής την είχε ενημερώσει να είναι προσεκτική με τον Χολς καθώς φέρεται να έφερνε σε δύσκολη θέση γυναίκες.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η συμπεριφορά του Χολς στο γύρισμα ενδεχομένως να κόστισε τη ζωή της Χάτσινς, καθώς εκείνος ήταν ο άνθρωπος που έδωσε το όπλο στον Μπάλντουιν. Όπως ορίζεται, για οποιοδήποτε όπλο χρησιμοποιείται σε πλατό, πραγματικό ή ψεύτικο, πρέπει να ενημερώνεται το καστ.

Έξι ώρες πριν από την τραγωδία στο Νέο Μεξικό, μέλη του συνεργείου είχαν αποχωρήσει από τα γυρίσματα του Rust, διαμαρτυρόμενα για τις κακές συνθήκες και τα ελλιπή μέτρα για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας των όπλων. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times ένα όπλο είχε εκπυρσοκροτήσει κατά λάθος στα γυρίσματα ημέρες πριν από το θανάσιμο πυροβολισμό της Χάτσινς.

Ο 63χρονος Μπάλντουιν, ο οποίος είναι γνωστός για τους ρόλους του στα 30 Rock και The Hunt for Red October και τη μίμηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στο Saturday Night Live, περιέγραψε τη δολοφονία ως «τραγικό ατύχημα».

Λίγες ώρες μετά την τέλεση της ιδιωτικής κηδείας της Χαλίνα Χάτσινς, ο πατέρας της μίλησε για την τραγωδία. «Ο Μπάλντουιν δεν είναι υπεύθυνος για το τραγικό συμβάν» δήλωσε στη βρετανική Sun. Ο Ανατόλι Αντρόσοβιτς επέρριψε ευθύνες στην ομάδα της ταινίας που έδωσε στον ηθοποιό το γεμάτο όπλο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ