Ναυάγιο στη Χίο: Γιατί ευθύνεται η Τουρκία για τον θάνατο των τεσσάρων ανθρώπων


Νέα στοιχεία για το ναυάγιο στη Χίο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι έδωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

Ευθύνες στις τουρκικές αρχές για το ναυάγιο στη Χίο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους, τη Δευτέρα, τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους δύο παιδιά, επέρριψε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, παρουσιάζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Μηταράκης τα άτομα που βρίσκονταν στη λέμβο η οποία βυθίστηκε ανοιχτά της Χίου ήταν 15 Σομαλοί, 3 από το Σουδάν και 4 από την Ερυθραία και «ως εκ τούτου δεν αντιμετώπιζαν δίωξη στην Τουρκία».

Όπως σημειώνει η Καθημερινή η Ελλάδα έχει εντάξει την Τουρκία στις ασφαλείς χώρες γι’ αυτές τις υπηκοότητες με τον κ. Μηταράκη να υπενθυμίζει αυτή την πραγματικότητα σε επιστολή που έστειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνοντας ότι «αυτό που συνέβη στα ανοιχτά της Χίου συμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ και στα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας συστηματικά».

«Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση των αδύναμων ανθρώπων από εγκληματικές συμμορίες. Γι’ αυτόν τον λόγο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να προσφέρει στήριξη» τόνισε ο κ. Μηταράκης. «Το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Όχι άλλες βάρκες λαθροδιακινητών στο Αιγαίο Πέλαγος».

Σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη οι τέσσερις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο της Χίου όταν αποκολλήθηκε ένα κομμάτι της λέμβου στην οποία επέβαιναν ήταν ηλικίας 4, 11, 25 και 28 ετών, με άλλους 22 να διασώζονται και τρεις εξ αυτών να παραμένουν στο νοσοκομείο της Χίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ