Ξηρός οργασμός: Τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται


 

Ο ξηρός οργασμός σημαίνει ότι ο οργασμός συμβαίνει χωρίς εκσπερμάτιση, επομένως το πέος δεν απελευθερώνει σπέρμα ως συνήθως. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες που οδηγούν στο φαινόμενο. Μερικές φορές είναι προσωρινός κι άλλες μπορεί να είναι μακροχρόνιος ή και μόνιμος. Οι ίδιοι οι ξηροί οργασμοί δεν αποτελούν ανησυχία για την υγεία, αλλά το υποκείμενο ζήτημα που τους προκαλεί μπορεί να απαιτεί θεραπεία σε ορισμένες περιπτώσεις. Ο ξηρός οργασμός μπορεί να έχει ψυχικό αντίκτυπο εάν ένα άτομο νιώθει αμήχανα να συζητήσει το θέμα με τον/την σύντροφό του. Μπορεί επίσης να επηρεάσεί την ικανότητα ενός ατόμου να κάνει παιδιά. Η θεραπεία είναι διαθέσιμη για ορισμένες αιτίες ξηρού οργασμού, επομένως είναι καλύτερο να επισκεφτείτε έναν γιατρό για διάγνωση.

Θεραπείες

Η θεραπεία του ξηρού οργασμού από μόνη της δεν είναι δυνατή. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η θεραπεία της υποκείμενης αιτίας θα αποτρέψει μελλοντικούς ξηρούς οργασμούς. Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο παίρνει ορισμένα φάρμακα που προκαλούν ξηρούς οργασμούς, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν τη μετάβαση σε ένα διαφορετικό φάρμακο, το οποίο μπορεί να επιλύσει αυτό το σύμπτωμα.

Οι ξηροί οργασμοί δεν αντιμετωπίζονται σε άλλες περιπτώσεις, όπως μετά από χειρουργικές επεμβάσεις που αφαιρούν μέρος του προστάτη.

Αν και οι ξηροί οργασμοί δεν επηρεάζουν τη συνολική υγεία, μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα ενός ατόμου. Όποιος προσπαθεί να συλλάβει θα πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό, ο οποίος μπορεί να κάνει παραπομπή σε έναν ειδικό γονιμότητας για να συζητήσει θεραπείες που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ικανότητας εκσπερμάτσης. Ακόμα κι αν το άτομο δεν μπορεί να συλλάβει μέσω του σεξ, υπάρχουν άλλες επιλογές για την ανάκτηση του σπέρματος και τη γονιμοποίηση ενός ωαρίου.

Για τους παλίνδρομους οργασμούς, οι γιατροί μπορεί να συστήσουν διάφορες ιατρικές θεραπείες ή διαδικασίες που θα βοηθήσουν στη διατήρηση της ουροδόχου κύστης κλειστής κατά τη διάρκεια της κορύφωσης. Σημειώνουμε πως στον παλίνδρομο οργασμό, κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης, μέσω ενός αντανακλαστικού μηχανισμού, συσπάται ο αυχένας της ουροδόχου κύστεως με συνέπεια το σπέρμα να προωθείται προς το έξω στόμιο της ουρήθρας και όχι προς την ουροδόχο κύστη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ