Μυστήριο με «ορφανή» σφαίρα στην καταδίωξη στο Πέραμα – Νέα τροπή στις έρευνες

Καταδίωξη στο Πέραμα: Μια σφαίρα 40 χιλιοστών έχει προκαλέσει προβληματισμό στις Αρχές – Που στρέφονται οι έρευνες

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για το τι ακριβώς συνέβη στη συμπλοκή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με Ρομά στις 23 Οκτωβρίου στο Πέραμα, όπου έχασε τη ζωή του ένας 20χρονος.

Τελευταίο στοιχείο που προστέθηκε στην εξίσωση είναι μια «ορφανή» σφαίρα 40 χιλιοστών, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών και ερευνάται από που προήλθε, όπως αναφέρει η Real News.

Πρόκειται για έναν κάλυκα 40 χιλιοστών που ωστόσο δεν συνάδει με το διαμέτρημα των όπλων που έφεραν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία που επικαλείται το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, από την αυτοψία που έγινε στο σημείο του περιστατικού έχει προκύψει σαφής εικόνα για όλους τους πυροβολισμούς.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη δικογραφία: «Περιμετρικά του οχήματος και σε διάφορα σημεία πλησίον αυτού βρέθηκαν συνολικά 35 κάλυκες πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος 9mm, ένας κάλυκας διαμετρήματος 40cal., τρεις παραμορφωμένες βολίδες και τρία μεταλλικά θραύσματα».

Με βάση τους κανονισμούς οι αστυνομικοί δεν προβλέπεται να έχουν όπλα ανάλογου διαμετρήματος, μιας και τα ατομικά τους πιστόλια είναι των 9 χιλιοστών. «Διαμέτρημα ακινητοποίησης» όπως λέγεται και χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις χώρες παγκοσμίως.

Το ερώτημα που δημιουργείται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real News, και καλείται να το απαντήσει η δικαιοσύνη είναι αν το συγκεκριμένο όπλο το έφερε ένας από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς. Σε αυτή την περίπτωση τίθεται το ζήτημα αν ήταν δηλωμένο στην υπηρεσία του.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here