Γαλλία: «Βλέπουν» τρομοκρατία για την επίθεση στον αστυνομικό – Φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» ο δράστης


Γαλλία: Ο δράστης μαχαίρωσε τρεις φορές στον θώρακα τον αστυνομικό – Προσπάθησε να μαχαιρώσει και άλλους δύο αστυνομικούς

Το σενάριο η επίθεση με μαχαίρι που έγινε το πρωί της Δευτέρας στις Κάννες σε βάρος συνολικά τριών αστυνομικών, με τον έναν εξ αυτών να τραυματίζεται, να είναι «τρομοκρατική» θεωρούν ως το επικρατέστερο οι αρχές σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν.

Όπως διευκρινίστηκε η επίθεση σημειώθηκε στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας (ώρα Γαλλίας) έξω από το αστυνομικό τμήμα στις Κάννες της Γαλλίας με τον δράστη να ανοίγει την πόρτα περιπολικού αφού προηγουμένως προσποιήθηκε ότι ήθελε μια πληροφορία για να πλησιάσει.

Ο δράστης στη συνέχεια μαχαίρωσε τον αστυνομικό που βρισκόταν στη θέση του οδηγού ενώ στη συνέχεια, σύμφωνα με το BMFTV, προσπάθησε να μαχαιρώσει και έναν δεύτερο αστυνομικό μέσα στο όχημα κάνοντας τον γύρο του οχήματος, αλλά ένας τρίτος αστυνομικός που βρισκόταν στο αυτοκίνητο τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου διευκρίνισαν ότι ο αστυνομικός «σώθηκε χάρη στο ότι φόραγε αλεξίσφαιρο γιλέκο», καθώς ο δράστης τον μαχαίρωσε «στο ύψος του θώρακα τρεις φορές» ενώ η κατάσταση του δράστη, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη, θεωρείται κρίσιμη.

Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι κατά των αστυνομικών είπε πως διέπραξε την ενέργεια αυτή «στο όνομα του προφήτη» με άλλα γαλλικά μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ (μτφ. στο όνομα του Προφήτη)».

Το σημείο της επίθεσης σε βάρος του αστυνομικού στη ΓαλλίαLe Figaro

Σημειώνεται ότι η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που οι ανησυχίες των Γάλλων για την τρομοκρατία και τη βίαιη εγκληματικότητα ενδέχεται να διαδραματίσουν ρόλο ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2022.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gérald Darmanin, τον δράστη «εξουδετέρωσαν» άλλοι αστυνομικοί. Ο υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στις Κάννες εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξή του στους αστυνομικούς και την πόλη των Καννών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης των Καννών, David Lisnard, η επίθεση έγινε κοντά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης. «Ένας από τους αστυνομικούς απάντησε με πυρά. Δεν υπάρχει κάποιος νεκρός και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η επίθεση διερευνώνται» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ