Πλεύρης: Απάντηση στον Τσίπρα για τα Νοσοκομεία “Ιπποκράτειο” & “Γ. Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη


Στο πλαίσιο της διαδικασίας των Επίκαιρων Ερωτήσεων, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απάντησε από το βήμα της Βουλής στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας μετά τη σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία του Υπουργού Υγείας:

«Επ΄ ευκαιρίας που βρίσκομαι στην Εθνική Αντιπροσωπεία- και κρίνω ότι μέσα σε αυτή την Αντιπροσωπεία θα πρέπει να απαντάμε στις ανακρίβειες, οι οποίες λέγονται με αριθμούς- θέλω να πω ότι σήμερα ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Και έχουμε πραγματικά το πρωτόγνωρο γεγονός ότι ενώ επισκέφτηκε το «Ιπποκράτειο» έκανε δηλώσεις για το Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Τα νούμερα είναι αμείλικτα και πρέπει να τα γνωρίζει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το «Ιπποκράτειο», το οποίο επισκέφθηκε, είχε 8 κλίνες ΜΕΘ με Πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα επισκέφθηκε το Νοσοκομείο μετά από εφημερία, που μετά από εφημερία το κάθε νοσοκομείο είναι καταπονημένο και το προσωπικό το ίδιο, που εργάζεται, καταπονημένο. Είδε, όμως, 30 κλίνες ΜΕΘ και 8 κλίνες ΜΑΦ. Δηλαδή τις 8 κλίνες που άφησε ο κύριος Τσίπρας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τις έχει κάνει 38.

Για το δε «Παπανικολάου», που ο πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να το επισκεφτεί για να μην λέει τις ανακρίβειες που του δίνουν, και να δει τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις κλίνες που υποστηρίζει ότι δεν λειτουργούν.

Επί της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, το νοσοκομείο «Παπανικολάου» είχε 20 κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα έχει 46 κλίνες ΜΕΘ και δεν υφίσταται ότι υπάρχουν 18 κλίνες ΜΕΘ που δεν λειτουργούν, όπως ψευδέστατα λέει ο κύριος Τσίπρας.

Εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες που υποτίθεται ότι δεν λειτουργούν. Ας τον ενημερώσουν τον κύριο Τσίπρα, τον οποίο προκαλώ τώρα να ανεβούμε στη Θεσσαλονίκη και να πάμε μαζί στο «Παπανικολάου».

Ή θα κατεβάσει την ανάρτηση, η οποία είναι ψευδής, ή να πάμε να δούμε και να επισκεφθούμε τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε αυτές τις κλίνες.

Η διαφορά είναι ότι αυτή τη στιγμή, οι συγκεκριμένες κλίνες είναι για «καθαρά» περιστατικά (non Covid), βάσει του σχεδιασμού ο οποίος υπάρχει. Δεν είναι για Covid περιστατικά και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν 100% πληρότητα,γιατί δεν μπορείς να βάλεις Covid περιστατικά εκεί που είναι τα «καθαρά»περιστατικά.

Και ήδη έχουν ανέβει και υγειονομικοί από την Αθήνα, προκειμένου να ενισχύσουν το προσωπικό το οποίο βρίσκεται εκεί.

Τις 20, όμως, κλίνες ΜΕΘ που ήταν στο «Παπανικολάου», εμείς τις έχουμε κάνει 46 και τις 8 που ήταν στο «Ιπποκράτειο», εμείς τις έχουμε κάνει 30 και έχουμε και 8 ΜΑΦ. Δεν μπορεί να ενημερώνουν τον κύριο Τσίπρα, να γράφει ανακρίβειες στο Twitter και να κάνει δηλώσεις.

Τι θα πει ο κύριος Τσίπρας σε αυτούς τους ασθενείς που τώρα νοσηλεύονται στις κλίνες, στις οποίες, όπως λέει ο ίδιος, δεν λειτουργούν;

Οι κλίνες λειτουργούν, 9 έχουν καλυφθεί, 9 δεν έχουν καλυφθεί και υπάρχει προσωπικό. Είναι για «καθαρά»περιστατικά, βάσει του σχεδιασμού, ο οποίος, όμως, μπορεί να αναπροσαρμοστεί, δηλαδή να μπουν περιστατικά Covid και να μεταφερθούν αλλού τα non Covid περιστατικά. Ενώ όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δίνει μάχη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το μόνο που κάνει είναι να επισκέπτεται τα νοσοκομεία μετά τις εφημερίες.

Για να πει τι, δηλαδή, μετά την εφημερία; Αν έγινε ένας αγώνας των ιατρών και των νοσηλευτών την προηγούμενη ημέρα; Προφανώς. Και πριν την πανδημία δινόταν μάχη στην εφημερία.

Και τι πάει να πει σε αυτούς τους ανθρώπους; Και πώς τους αντίκρισε όταν είχε κάτω από τις μισές κλίνες ΜΕΘ και στο Ιπποκράτειο; Και γιατί αναφέρθηκε σε ένα Νοσοκομείο που δεν πήγε καν να το επισκεφθεί;

Εμείς λοιπόν επειδή αναφερόμαστε στον Έλληνα συμπολίτη μας που θα χρειαστεί την κλίνη ΜΕΘ, μακάρι ο κύριος Τσίπρας σε αυτό τον αγώνα που τον κάνει με τις επισκέψεις, να τον έκανε για να πείσει τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν,να προστατευτούν και να μη βρεθούν σε κλίνη ΜΕΘ.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό και το κάνει».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ