Αγοράκι Βραζιλία: Συγκλονιστική ανθρώπινη ουρά αφαιρέθηκε χειρουργικά από νεογέννητο


Αγοράκι Βραζιλία: Ένα αγοράκι από τη Βραζιλία γεννήθηκε με μια πραγματική ανθρώπινη ουρά που αφαιρέθηκε με επιτυχία χωρίς επιπλοκές στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Albert Sabin στην πόλη της Φορταλέζα, σύμφωνα με το Journal of Pediatric Surgery Case Reports. Η αναφορά περιέγραφε τη μητέρα του ως υγιή στο παρελθόν, η οποία δεν έπινε αλκοόλ ή χρησιμοποιούσε παράνομα ναρκωτικά, αλλά κάπνιζε 10 τσιγάρα την ημέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, με μία ουρολοίμωξη κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της, η οποία αντιμετωπίστηκε με αντιβιοτικά.

Γέννησε πρόωρα το μωρό της στις 35 εβδομάδες με κολπικό τοκετό χωρίς επιπλοκές, αλλά η αρχική εκτίμηση αποκάλυψε ότι το νεογνό είχε ίκτερο με ανθρώπινη ουρά με μια μπάλα στο τέλος της, σύμφωνα με την έκθεση. Το μωρό το ξάπλωσαν και περίμενε για έλεγχο υγείας με τα στηθοσκόπια για να ελέγξουν την υγεία του.

Έννοια ελέγχου υγείας μωρών.

Μόνο περίπου 40 περιπτώσεις πραγματικών ανθρώπινων ουρών έχουν αναφερθεί ποτέ στη βιβλιογραφία, σύμφωνα με τους συγγραφείς.

Γύρω στην τέταρτη εβδομάδα της κύησης, οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να μεγαλώνουμε μια ουρά ενώ είμαστε στη μήτρα, αλλά συνήθως εξαφανίζεται την όγδοη εβδομάδα, τελικά μεταμορφώνεται σε ουρά, αλλιώς γνωστή ως κόκκυγα, σύμφωνα με το άρθρο.

Επειδή το νευρικό μας σύστημα και το δέρμα μας προέρχονται από κοινή εμβρυϊκή προέλευση, πραγματοποιήθηκε υπερηχογραφική εξέταση για να αποκλειστεί οποιαδήποτε νευρολογική εμπλοκή.

Πόδια ενός νεογέννητου μωρού στα χέρια των γονέων. Ευτυχισμένη οικογένεια από την αρχή. Η μαμά και ο μπαμπάς αγκαλιάζουν τα πόδια του μωρού τους. Αφού ο υπέρηχος ήταν αρνητικός για οποιαδήποτε προσβολή του νευρικού συστήματος, το μωρό μεταφέρθηκε στο χειρουργείο και υποβλήθηκε σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεσή της ουράς, σημειώνεται στην έκθεση.

Το άρθρο ταξινομεί ότι οι ανθρώπινες ουρές είναι αληθινές ή ψευδοουρές. Μια αληθινή ανθρώπινη ουρά, «αντιπροσωπεύει την επιμονή ενός υπολείμματος της εμβρυϊκής ουράς που σχηματίζεται μεταξύ της τέταρτης και της όγδοης εβδομάδας κύησης, που αποτελείται από λιπώδη και συνδετικό ιστό, αιμοφόρα αγγεία, μυϊκές και νευρικές ίνες».

Μία από τις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις αφορούσε ένα κοριτσάκι τριών μηνών και την 5χρονη αδερφή της. Ένας φίλος που έμενε με την οικογένεια προσφέρθηκε να τις πουλήσει και τις δύο για σεξ σε έναν μυστικό πράκτορα από το γραφείο του FBI στο Ντένβερ για 600 δολάρια.

Αντίθετα, «οι ψευδοουρές είναι προεξοχές που βασικά αποτελούνται από λιπώδη ή χόνδρινο ιστό και την παρουσία οστικών στοιχείων». Μερικές φορές, όταν οι γονείς πιστεύουν ότι το μωρό τους γεννιέται με πραγματική ουρά, είναι στην πραγματικότητα μια ψευδοουρά, η οποία είναι συνήθως ένα σύμπτωμα μιας ανωμαλίας της ουράς ή της δισχιδούς ράχης, σύμφωνα με μια έκθεση.

Πιστεύεται ότι οι πρόγονοί μας είχαν αρχικά κάποια μορφή ουράς, αλλά εξελιχθήκαμε ως είδος με την πάροδο του χρόνου χωρίς να χρειαζόμαστε το όργανο, επομένως δεν τις μεγαλώνουμε πλέον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ