Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα MyΘέρμανση


Μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να ανοίξει τελικά η πλατφόρμα MyΘέρμανση για την υποβολή των αιτήσεων από τα νοικοκυριά που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η πλατφόρμα θα άνοιγε αύριο Τετάρτη, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες θα καθυστερήσει λίγο, καθώς θα πρέπει να κατατεθεί πρώτα η τροπολογία στη Βουλή, με την οποία διευρύνεται ακόμα περισσότερο ο κύκλος των δικαιούχων του αυξημένου επιδόματος θέρμανσης.

Έτσι, μετά την αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων, θα αυξηθεί και το όριο για την επιδότηση των αγορών πέλετ και ξύλων, ούτως ώστε να λάβουν το επίδομα περισσότεροι κάτοικοι ορεινών οικισμών.

Το νέο όριο θα καλύπτει πλέον και οικισμούς με πληθυσμό έως και 3.500 κατοίκους από 2.500 κατοίκους που ίσχυε πέρυσι. Το επίδομα θα λάβουν φέτος πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά και οι πρώτες πληρωμές έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Δεκεμβρίου.

Τα πρώτα ποσά του επιδόματος θα καταβληθούν στις 10 Δεκεμβρίου στους πάνω από 700.000 περυσινούς δικαιούχους ως προκαταβολή με βάση τα περσινά ποσά που εισέπραξαν, ενώ στόχος είναι έως το τέλος του έτους να έχουν λάβει το επίδομα που δικαιούνται τόσο οι παλιοί όσο και όσοι υποβάλλουν φέτος για πρώτη φορά αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης φέτος διπλασιάστηκε και ανέρχεται στα 168 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ