Πόσα θα πληρώσετε για το ρεύμα μετά τα νέα μέτρα στήριξης – Υπολογίστε μόνοι σας τον λογαριασμό


Τον Αύγουστο, η τιμή χονδρικής του ρεύματος διαμορφώθηκε στα 0,122 ευρώ η κιλοβατώρα.

Τον Σεπτέμβριο, η τιμή ανέβηκε ακόμη περισσότερο στα 0,134 ευρώ. Ο Οκτώβριος έκλεισε με εκτίναξη στα 0,198 ευρώ και ο Νοέμβριος έχει ξεκινήσει με την τιμή να «επιμένει» πάνω από τα 0,2 ευρώ η κιλοβατώρα. Τι σημαίνει αυτό για την τσέπη μας; Τι ποσοστό της επιβάρυνσης αντισταθμίζεται από την αυξημένη επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος;

Οι καταναλωτές έχουν πλέον στα χέρια τους ένα εργαλείο για να υπολογίσουν τον μηνιαίο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος για όλη την περίοδο της ενεργειακής καταιγίδας. Από τον Αύγουστο και μετά, η ρήτρα αναπροσαρμογής προκαλεί μεγάλες επιβαρύνσεις ενώ ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος εξελίσσονται ήδη σε εφιάλτη. Είναι ενδεικτικό ότι παρά τα μέτρα στήριξης, ο λογαριασμός ρεύματος -χωρίς ΕΡΤ, δημοτικά τέλη κλπ- για το τετράμηνο Αυγούστου – Νοεμβρίου μπορεί να φτάσει στα 287 ευρώ το τετράμηνο για ένα νοικοκυριό που καταναλώνει μόλις 300 κιλοβατώρες τον μήνα (ή 1200 κιλοβατώρες στο 4μηνο) και να εκτιναχθεί στα 634 ευρώ το τετράμηνο που καταναλώνει 600 κιλοβατώρες στο τετράμηνο.

Ποιο όμως είναι το αποτέλεσμα για τον δικό σας λογαριασμό του ρεύματος; Γράφοντας μόνο την τιμή που σας χρεώνει η εταιρεία με την οποία συνεργάζεστε αλλά και την κατανάλωση, μπορείτε να βγάλετε λογαριασμό για όλο το τετράμηνο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ