Θεμιστοκλέους: Η ενισχυτική δόση δεν θα χορηγείται νωρίτερα του 6μήνου


Θεμιστοκλέους: O γγ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ξεκαθάρισε πως η πλατφόρμα θα ανοίγει στους πεντέμισι μήνες και όχι νωρίτερα.

Τέλος στα σενάρια που ήθελαν την κυβέρνηση να εξετάζει χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης στους πέντε μήνες, ή και στους τέσσερις μήνες, μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης λόγω της ενίσχυσης της πανδημίας έδωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19, θα ανοίγει στους 5,5 μήνες, μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, αλλά το εμβόλιο δεν θα γίνεται νωρίτερα του εξαμήνου» ξεκαθάρισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ήμερων η σχετική πλατφόρμα θα είναι έτοιμη. Ωστόσο, η χορήγηση τρίτης δόσης θα συνεχίσει να γίνεται αφού έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού με τα εμβόλια Pfizer, AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Από πλευράς της, η καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, διευκρίνισε πως συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ