Πάτρα: Ξεκίνησαν για μεταγωγή κρατουμένου και… έμειναν από μπαταρία – Η αναφορά του οδηγού


Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το όχημα μεταγωγών των φυλακών Πάτρας 

Σκηνές από ταινία κωμωδίας θυμίζουν τα όσα εκτυλίχθηκαν πριν από μερικές ημέρες κατά τη μεταγωγή ενός κρατουμένου στο Κέντρο Κράτησης Πάτρας. Το… μοναδικό όχημα-σαράβαλο που έχουν στη διάθεσή τους οι εξωτερικοί φρουροί του καταστήματος κατάφερε να φθάσει από τον Άγιο Στέφανο στην Πάτρα, αλλά… δεν κατάφερε να γυρίσει. Και αυτό γιατί έμεινε από μπαταρία!

Ας γίνουμε όμως πιο συγκεκριμένοι. Όλα συνέβησαν όταν οι άνδρες της εξωτερικής φρουράς έφθασαν στις φυλακές Πάτρας. Έσβησαν το αυτοκίνητο, ολοκλήρωσαν την μεταγωγή του κρατουμένου και επέστρεψαν στο όχημα. Υπολόγιζαν όμως χωρίς την μπαταρία…

Τι και αν προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες; Εις μάτην. Το όχημα ήταν νεκρό. Τελικά, έπειτα από αρκετή ώρα, ο οδηγός κατόρθωσε να… παραβιάσει το πορτ μπαγκάζ και να μπει από εκεί στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια άνοιξε το καπό του οχήματος, και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Για καλή του τύχη από την περιοχή περνούσε ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ο οδηγός του οποίου του έδωσε καλώδια ρεύματος προκειμένου το όχημα να πάρει μπροστά.

Σε άθλια κατάσταση το όχημα μεταγωγών της Πάτρας
Σε άθλια κατάσταση το όχημα μεταγωγών της Πάτρας

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος καθώς μέσα από αυτή αποκαλύπτεται και η κατάσταση του αυτοκινήτου αλλά και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται αυτοί οι άνθρωποι.

Όπως αναφέρει ο οδηγός στην επίσημη αναφορά του

  • Το όχημα δεν διαθέτει μπλε φάρο
  • Το όχημα δεν διαθέτει ηχητικές σειρήνες όπως πρέπει να έχουν όλα τα οχήματα έκτακτης ανάγκης με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μεταγωγικό – περιπολικό. Πόσο μάλλον για μια έκτακτη μεταγωγή όπου τα παραπάνω αναφερόμενα (φάρος, σειρήνα) κρίνονται άκρως απαραίτητα. Αναγκαία τόσο για την ασφαλή διεξαγωγή της μεταγωγής καθώς και για την ασφάλεια των επιβατών, είτε η μεταγωγή είναι έκτακτη είτε τακτική.
  • Το όχημα έχει πρόβλημα με το σύστημα διεύθυνσης, συγκεκριμένα το όχημα τραβάει αριστερά.
  • Στο ενδιάμεσο της μεταγωγής όταν χρειαστήκαμε έξτρα γάντια και μάσκες το όχημα είχε ξεμείνει από μπαταρία, με αποτέλεσμα να μην μπορώ ούτε τις πόρτες να ξεκλειδώσω. Η κλειδαριά δεν λειτουργεί. Κάποια στιγμή κατάφερα να ανοίξω το πορτ-μπαγκαζ και από εκεί να εισέλθω για να ανοίξω τις πόρτες του οχήματος. Κατόπιν παρακάλεσα το πλήρωμα ενός ασθενοφόρου να μου δώσει ρεύμα με τα καλώδια για να βάλω το όχημα ξανά σε λειτουργία.

«Μιλάμε για μεταγωγές του τρόμου»

Το Newsbomb.gr μίλησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) κ. Γιώργο Κωστίκα, ο οποίος και στο παρελθόν είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των οχημάτων της εξωτερικής φρουράς τονίζοντας πως βρίσκονται στα όριά τους.

«Όπως έχουμε καταγγείλει και τις προηγούμενες ημέρες η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής πήρε μία αιφνιδιαστική απόφαση με την οποία ανέθεσε στην εξωτερική φρουρά Πάτρας τη μεταγωγή των κρατουμένων στα νοσοκομεία που μέχρι τότε την είχε η ΕΛ.ΑΣ. Εμείς από την αρχή έχουμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και έχουμε πει ότι η υπηρεσία είναι ανέτοιμη για αυτό το έργο. Ούτε τα μέσα διαθέτει, ούτε το προσωπικό. Οι συνάδελφο πηγαίνουν στο νοσοκομείο με ένα μοναδικό επιβατικό όχημα το οποίο είναι από τα κατασχεμένα από ΟΔΔΥ και ήταν μόνο για στατικό περίπολο. Αυτό το όχημα είναι κατεστραμένο και έχουν υποβληθεί για αυτό αναφορές σε προγενέστερο χρόνο. Είναι πλήρως ακατάλληλο. Ούτε με 40 χλμ δεν μπορείς να πας. Το όχημα ακινητοποιήθηκε από ρεύμα και ο οδηγός αναγκάστηκε να παραβιάσει το πορτ μπαγκάζ. Μιλάμε για μεταγωγές του τρόμου με ακατάλληλα οχήματα που δεν διαθέτουν καν ασύρματη επικοινωνία» σημείωσε ο κ. Κωστίκας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ