Χαλάνδρι: Συγκλονίζει η σύζυγος του γιατρού – «Ζούσαμε πάντα με τον φόβο, ήταν επικίνδυνη»

Χαλάνδρι: Η σύζυγος του οφθαλμίατρου που πυροβολήθηκε από την 49χρονη εικαστικό, αποκάλυψε πως ζούσαν με τον φόβο όλο αυτό τον καιρό

Συγκλονίζει η σύζυγος του 68χρονου οφθαλμίατρου που πυροβολήθηκε στο Χαλάνδρι από 49χρονη εικαστικό, με την οποία διατηρούσε σχέση στο παρελθόν, έχοντας αποκτήσει και μια κόρη.

Η σύζυγος του άτυχου άνδρα, η οποία έλειπε στην Ελβετία όταν έγινε η δολοφονική ενέδρα κατά οφθαλμίατρου, μίλησε στους δημοσιογράφους έξω από την κατοικία της στο Χαλάνδρι, τονίζοντας πως εκείνη και ο σύζυγός της φοβόντουσαν την εικαστικό.

« Πάντα φοβόμασταν αλλά τις τελευταίες ημέρες περισσότερο. Είναι μια γυναίκα που είναι ψυχοπαθής και έχει ψυχολογική βία. Ήταν πάρα πολύ επικίνδυνη. Το δικαστήριο είχε τόσες αποδείξεις αλλά δεν μας είχαν στηρίξει. Δεν επιτρέπεται να έχει καμία επαφή με το παιδί. Δύο φορές χειρουργήθηκε ο σύζυγος μου και είναι σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένη η σύζυγος του οφθαλμίατρου.

Περίστροφο, μαχαίρια και κάρτες ταρώ

Κάρτες ταρώ, ένα περίστροφο, τρία μαχαίρια, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα μικρό βιβλιαράκι με τίτλο «τα μυστικά του ταρώ» είχε στην κατοχή της η 49χρονη εικαστικός που πυροβόλησε δύο φορές τον οφθαλμίατρο στο Χαλάνδρι, μπροστά στα μάτια του 13χρονου παιδιού τους.

Το βιβλιαράκι που είχε στην κατοχή της είχε πάνω χειρόγραφες σημειώσεις, ενώ στην πρώτη σελίδα αναγράφεται: «Η μαντική τέχνη της ταρώ, ανακάλυψε τη Μεγάλη Αρκάνα με το άνοιγμα του παραδοσιακού σταυρού. Πάρε τις απαντήσεις που ζητάς στον έρωτα, την καριέρα, τα οικονομικά».

Φαίνεται ότι η 49χρονη εικαστικός πίστευε στις τράπουλες ταρώ και στη «μαντική τέχνη». Επίσης το γεγονός ότι είχε πάνω της τρία μαχαίρια και ένα περίστροφο δείχνει ότι πήγε στο Χαλάνδρι αποφασισμένη να κάνει κακό στον γιατρό. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα κατασχεθέντα φανερώνουν ότι υπήρχε σχέδιο και ότι δεν έδρασε εν θερμώ.

Οι αστυνομικοί αναζητούν το πρόσωπο, το οποίο έδωσε στην 49χρονη εικαστικό Κ.Τ. το περίστροφο με το οποίο πυροβόλησε δύο φορές στο θώρακα τον 68χρονο οφθαλμίατρο στο Χαλάνδρι.

Η πρώτη κατάθεση που έδωσε η δράστις στους αστυνομικούς δεν ήταν διαφωτιστική, καθώς δεν δόθηκαν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα. Η εμμονή της 49χρονης με τον 68χρονο γιατρό και την Αγγλίδα σύζυγό του έχει ως αποτέλεσμα όλες αναφορές της να περιστρέφονται γύρω από το ζευγάρι.

Δεν είναι τυχαίο που η εικαστικός έφτασε στο σημείο να δημοσιεύει στο Facebook προσωπικά μηνύματα που αντάλλασσε με τον γιατρό με θέμα την επιμέλεια του 13χρονου παιδιού της.

Η 49χρονη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα της εγκληματικής δράσης του ζευγαριού σε βάρος της, με στόχο να της στερήσουν το παιδί της. Ποτέ δεν αποδέχτηκε την απόφαση της Δικαιοσύνης να πάρει την επιμέλεια του μικρού κοριτσιού ο πατέρας και όχι εκείνη.

Στην οδό Φιλικής Εταιρίας έστησε καρτέρι κάτω από το σπίτι του οφθαλμίατρου, καθώς γνώριζε την ώρα που επιστρέφει από το σχολείο μαζί με το παιδί. Πυροβόλησε τουλάχιστον έξι φορές. Δύο σφαίρες πέτυχαν το θύμα στο θώρακα, με τον γιατρό να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς. Χθες Πέμπτη υποβλήθηκε σε πολύωρο και κρίσιμο χειρουργείο.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η δράστις παρακολουθούσε τον 68χρονο αρκετό καιρό πριν την επίθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποίησε περίστροφο, το οποίο έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες. Οι άντρες της Ασφάλειας εκτιμούν ότι το όπλο δεν ανήκει στην εικαστικό αλλά ότι ανήκει σε κάποιον που της το «παραχώρησε».

Ο γιατρός και η Αγγλίδα σύζυγός του γνώριζαν ότι κινδυνεύουν από την 49χρονη, καθώς είχαν δεχτεί επανειλημμένως στο παρελθόν ευθείες απειλές. Φαίνεται, ωστόσο, ότι κανείς δεν φανταζόταν ότι θα πραγματοποιούσε ένοπλη επίθεση.

Μάλιστα, όπως είπαν πρόσωπα που γνώριζαν το ζευγάρι, δεν αποκλείεται εάν αντί για τον γιατρό βρισκόταν μαζί με το παιδί η Αγγλίδα σύζυγός του, να δεχόταν εκείνη τα πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ζευγαριού, η Αγγλίδα σύζυγος του γιατρού υπερ-αγαπάει το 13χρονο κορίτσι και το προσέχει ιδιαίτερα, κάτι που είναι γνωστό και στους κύκλους του σχολείου του παιδιού.

Η 13χρονη παρακολουθείται από ψυχολόγους, καθώς την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στο σημείο των πυροβολισμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here