Μπανάνα σαπούνι: Δείτε πώς να φτιάξετε ένα υποαλλεργικό σαπούνι με βάση την μπανάνα

Μία σπιτική συνταγή σαπουνιού με πλιγούρι και μπανάνα θα γίνει η αγαπημένη σας. Είναι ένα υπέροχα αρωματικό σαπούνι από κατσικίσιο γάλα με μάνγκο, μπανάνα και κολλοειδές πλιγούρι βρώμης. Πρόκειται για ένα υπέροχο ενυδατικό σαπούνι ψυχρής επεξεργασίας, το οποίο θα χρησιμοποιήσετε σίγουρα για τον εαυτό σας και θα το προσφέρετε ως δώρο στους αγαπημένους σας. Αυτή η φυσική σπιτική συνταγή σαπουνιού με μπανάνα με πλιγούρι βρώμης περιέχει πραγματική μπανάνα που πραγματικά προσθέτει κάτι ιδιαίτερο στις ιδιότητες περιποίησης του δέρματος.

Ωστόσο, η μπανάνα δεν προσφέρει πραγματικά κανένα είδος αρώματος. Οπότε αν το επιλέξετε, μπορείτε να προσθέσετε το αγαπημένο σας άρωμα για να το προσαρμόσετε στις δικές σας προτιμήσεις. Η χωρίς άρωμα έκδοση αυτού του σαπουνιού είναι μια επίσης υπέροχη λύση για σαμπουάν σκύλων λόγω της απαλής φύσης του. Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή σαπουνιού μπανάνας με πλιγούρι βρώμης είναι λίγα και όσοι έχετε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την παρασκευή σαπουνιού σίγουρα θα τα γνωρίζετε.

Υλικά που θα χρειαστείτε

  • 3,387kg ελαιόλαδο
  • 1,105kg λάδι καρύδας με σημείο τήξης 76°
  • 560gr φοινικέλαιο
  • 170gr λάδι από φλοιό ρυζιού
  • 130gr βούτυρο καριτέ
  • 1kg απoσταγμένο νερό
  • 440gr αλισίβα(υδροξείδιο του νατρίου)
  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη
  • 1 πολύ ώριμη μπανάνα

Αυτή η συνταγή θα γεμίσει τρία από τα καλούπια για σαπούνι των 3 με 3 1/2 κιλών και θα δώσει 30 με 36 μπάρες ανάλογα με τον τρόπο κοπής τους. Για να φτιάξετε αυτό το σαπούνι θα πρέπει να ακολουθήσετε τις βασικές οδηγίες σαπωνοποιίας με ψυχρή διαδικασία. Όσο κρυώνουν το νερό και τα έλαια, πολτοποιήστε μια πολύ ώριμη μπανάνα σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη μαζί με το πλιγούρι βρώμης. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως και 1 φλιτζάνι πλιγούρι βρώμης για ένα επιπλέον καθαριστικό σαπούνι.) Μόλις το σαπούνι σας φτάσει σε ένα πολύ καλό σημείο προσθέστε τη μπανάνα και το πλιγούρι και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια αδειάζουμε σε στρωμένα φορμάκια, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σαπωνοποιηθεί. Μπορείτε να τα ξεφορμάρετε και να τα κόψετε σε μπάρες μετά από 24 ώρες. Εάν θέλετε να μειώσετε το κόστος, μπορείτε να υπολείπετε το 1/2 του ελαιόλαδου για canola. Αν θέλετε να αρωματίσετε το σαπούνι σας, προσθέστε έως και , αιθέριων 0,1 gr ελαίων ή αρώματος που εσείς προτιμάτε. Καλό θα ήταν να το αφήσετε να ωριμάσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν από τη χρήση. Το σαπούνι μπανάνας σίγουρα θα σας κάνει να λατρέψετε ακόμα περισσότερο το μπάνιο. Την ίδια στιγμή, όμως, σίγουρα θα σας κάνει να αγαπήσετε ξανά το δέρμα σας, αφού τα αποτελέσματά του στο δέρμα είναι άμεσα και αισθητά σε από την πρώτη χρήση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here