Επίταξη υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών: Σε εξέλιξη η διαδικασία – Τουλάχιστον 60 γιατροί θα λάβουν φύλλο πορείας τις επόμενες ώρες


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδιακία επίταξης προσωπικών υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για τη στήριξη των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας. Εως και χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας είχε συγκεντρώσει λίγο πάνω από 40 συμμετοχές ιδιωτών γιατρών της Βόρειας Ελλάδας μέσω των Ιατρικών Συλλόγων. Τουλάχιστον οι μισές δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, οι ανάγκες των νοσοκομείων είναι μεγαλύτερες καθώς εκτιμάται πως χρειάζονται τουλάχιστον 100 γιατροί. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία επίταξης για περίπου 60 γιατρούς συγκεκμιμένων ειδικοτήτων. Όπως αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι, γενικοί γιατροί και καρδιολόγοι.

Από την πλευρά τους οι Ιατρικοί Σύλλογοι μέχρι τη τελευταία στιγμή αναζητούσαν τον απαραίτητο αριθμό ιδιωτών γιατρών που προσφέρονται να συνδράμουν στο ΕΣΥ. Η προσπάθεια εστιαζόταν στον εντοπισμό της κατάλληλης ειδικότητας, κυρίως στην αντιμετώπιση παθήσεων των αναπνευστικού. Έτσι εξηγείται και η χαμηλη ανταπόκριση των γιατρών. Ειδικευμένοι γιατροί υπάρχουν, πλην όμως προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε δεκάδες ασθενείς με ήπια ή μέτρια λοίμωξη covid όπως και με άλλα νοσήματα στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γιατρών. Η μετακίνησή τους για έναν ή δύο μήνες σε δημόσιο νοσοκομείο δυσχεραίνει πολύ το έργο τους. Πλέον η επιλογή θα γίνει από τις τις λίστες των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Η ένταξη τους για συγκεκιρμένο διάστημα στο ΕΣΥ θα βοηθήσει να προστεθούν κλίνες νοσηλείας για την αντιμετώπιση ασθενών με COVID-19. Η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία είναι ασφυκτική. Χθες μόνο στα νοσοκομεία της Κεντρικής, της Δυτικής και της Ανατολικής Μακεδονίας νοσηλεύονταν 1.108 ασθενείς σε απλές κλίνες COVID και 174 σε κλίνες COVID ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι σε επίταξη υπηρεσιών υγείας ιδιωτών γιατρών, το υπουργείου Υγείας είχε προχωρήσει τον περασμένο Μάρτίου. Τότε αφορούσε μόνο τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου της Αττικής. Συνολικά είχαν χρεισαστεί 206 ιατροί, οι οποίοι συμετείχαν στην ενίσχυση του ΕΣΥ για περίπου 2 μήνες. Αυτή τη φορά, προς το παρόν τουλάχιστον, χρειάζονται περίπου 100 γιατροί. Οι 40 έχουν προσφερθεί οικειοθελώς και οι υπόλοιποι σταδιακά θα λάβουν το χαρτί της επίταξης. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ