Ωμός εκβιασμός Ακάρ σε ΗΠΑ: Αν δεν μας δώσετε F-16, θα χρησιμοποιήσουμε τους S-400


Δεν βαθαίνει απλά το χάσμα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσινγκτον, το τουρκικό καθεστώς εκβιάζει ευθέως πλέον την κυβέρνηση Μπάιντεν – Οργή στο Κονγκρέσο για τις πρακτικές Ερντογάν.

Τι κι αν η ακραία ρητορική του Τούρκου προέδρου και των υπουργών του έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και εκνευρισμό στη Δύση; Το τουρκικό καθεστώς συνεχίζει να απειλεί και να εκβιάζει ακόμα και τις ΗΠΑ.

Μετά το «χαστούκι» που έφαγε στην προσπάθειά του να συνδέσει τους S-300 με τους S-400, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ έσπευσε να αναφερθεί στην προσπάθεια απόκτησης μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ, μιας και βλέπει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να ενισχύεται συνεχώς αποκτώντας τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης και σαφή εναέρια υπεροχή στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

«Θεωρούμε πως οι ΗΠΑ στο ζήτημα των F-16 θα έχουν θετική προσέγγιση. Όμως το θέμα το παρακολουθούμε στενά επειδή η διαδικασία θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο. Σε περίπτωση που η στάση των ΗΠΑ θα είναι αρνητική, εμείς, η Τουρκία, στο περιβάλλον απειλής το οποίο βρισκόμαστε όπως είναι φυσικό αλλά και υποχρεωτικό, θα εξετάσουμε άλλες εναλλακτικές λύσεις. Μας ρωτάτε που είναι οι S400. Για να καταλάβω, δεχθήκαμε αεροπορική επίθεση και δεν χρησιμοποιήσαμε τους S-400; Αυτό είναι αμυντικό σύστημα. Είναι ζήτημα ασφάλειας, δεν μπορούμε να τα αποκαλύπτουμε όλα. Έχουμε κάποια μέτρα, κάποιες εργασίες κι όλοι πρέπει να ξέρουν πως όταν έρθει η στιγμή και η ώρα θα χρησιμοποιηθούν. Στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει καμία υποχώρηση. Κάποια θέματα είναι μυστικά, δεν αποκαλύπτονται. Είναι τα εθνικά μυστικά των χωρών», είπε ο Χουλουσί Ακάρ, βαθαίνοντας ακόμα περισσότερο το χάσμα με τις ΗΠΑ.

Είναι τέτοιος ο πανικός της Τουρκίας για την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελλάδας, που το τουρκικό καθεστώς έσπευσε να βγάλει «σκάρτα» ακόμα και τα μαχητικά F-35, με τον τουρκικό Τύπο να δημοσιεύει άρθρα ότι δήθεν τα αμερικανικά αεροσκάφη 5ης γενιάς δεν και τόσο… καλά! Προφανώς, εδώ ταιριάζει η γνωστή παροιμία με την αλεπού και τα κρεμαστάρια…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ