Διάγγελμα Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει να εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες μέχρι τα Χριστούγεννα

Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού θα βρίσκεται στο προσκήνιο του αυριανού διαγγέλματος του Πρωθυπουργού, που είναι προγραμματισμένο για αύριο Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. Εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας το οποίο ήδη έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα και με την πρωτοφανή πίεση στα νοσοκομεία της χώρας, το εμβόλιο είναι τώρα πιο επιτακτικό από ποτέ. Τα καθημερινά κρούσματα διαρκώς αυξάνονται, σημειώνοντας απανωτά μαύρα ρεκόρ στους διασωληνωμένους και τα θύματα από τον κορωνοϊό. Στην πλειοψηφία τους όσοι νοσούν βαριά ή καταλήγουν από Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι ή έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών από τον εμβολιασμό τους. Γι’ αυτό και θα τονιστεί επίσης στο διάγγελμα η σημασία της τρίτης δόσης ως booster, ενισχυτική δηλαδή και όχι αναμνηστική.

Αύξηση στους εμβολιασμούς παρατηρείται ήδη

Η αύξηση των εμβολιασμών σαφώς και αποτελεί ένα καλό νέο μέσα στην ζοφερή πραγματικότητα. Μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία κράτησης 192.000 ραντεβού συνολικά για την πρώτη δόση του εμβολίου από πολίτες που παρέμεναν μέχρι τώρα ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης. Παράλληλα, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου έγινε κράτηση για 105.000 ραντεβού που αναφέρονται στην τρίτη δόση του εμβολίου. Για να αυξήσει ακόμη περισσότερο την τάση που έχει ευτυχώς δημιουργηθεί στους πολίτες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να απευθύνει κάλεσμα μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες σε όσους πολίτες παραμένουν διστακτικοί και αναβάλλουν τον εμβολιασμό. Την ίδια στιγμή, πρόκειται να υπενθυμίσει στους πολίτες να θωρακιστούν μέσω της τρίτης δόσης μέχρι τα Χριστούγεννα.

  • 65,01%: Ποσοστό πολιτών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου
  • 71,67%: Παιδιά άνω των 12 ετών που έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον μία δόση
  • 61,96%: Ποσοστό κάλυψης του πληθυσμού που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους
  • 68,31%: Παιδιά άνω των 12 ετών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους

Αποκλείονται τα νέα μέτρα για εμβολιασμένους

Ως κομβικό κομμάτι στην θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό παρουσιάζεται ο εμβολιασμός. Ταυτόχρονα, ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί σε όλους τους τόνους πως νέα μέτρα δεν προβλέπονται να ισχύσουν για τους εμβολιασμένους πολίτες. Όλες αυτές τις ημέρες έχουν διαρρεύσει πολλές πληροφορίες, ορισμένες εκ των οποίων δεν αντανακλούν την πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή, πολλές είναι και οι φωνές που εκφράζονται από μέλη της κυβέρνησης. Προς αποφυγήν παρερμηνειών λοιπόν και για να μην μπερδεύονται οι πολίτες από ενδεχομένως αντικρουόμενες πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να είναι σαφής και κατηγορηματικός.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here