Τέλη Κυκλοφορίας 2022: Σήμερα στο myCAR τα ποσά


Η ώρα των τελών κυκλοφορίας του 2022 έφθασε. Τις επόμενες ώρες η ΑΑΔΕ αναμένεται να ανοίξει την ηλεκτρονική πλατφόρμα myCar μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα δουν το ποσό των τελών που θα πρέπει να πληρώσουν για το 2022.

Το ύψος τους δεν αλλάζει σε σχέση με πέρυσι, όπως επίσης και η φιλοσοφία πως τα παλιά αυτοκίνητα πληρώνουν τέλη ανάλογα με τον κυβισμό και τα νεότερα ανάλογα με τους ρύπους που εκπέμπουν.

Η προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ενώ και φέτος το ειδοποιητήριο θα έχει έναν QR Code. Οι φορολογούμενοι σκανάροντας το QR Code θα μπορούν να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας ηλεκτρονικά μέσω κινητού ή προσωπικού υπολογιστή. Οι ιδιοκτήτεςοχημάτων που δεν είναι εξοικειωμένοι με τον συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας:

  • με επίσκεψη στην τράπεζα και κάνοντας χρήση τουQR Code να πληρώσουν στα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών
  • μέσω web banking, όπου η πληρωμή γίνεται μέσω κωδικούRF
  • με καταβολή του ποσού στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των ΕΛΤΑ.

Για την έκδοση του ειδοποιητηρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν στο site της ΑΑΔΕwww.aade.gr και να ακολουθήσουν την εξής διαδικασία

Αν έχουν κωδικούς στο myTAXISNET:

  • Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή
  • Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet

Αν δεν έχουν κωδικούς στο myTAXISNET:

  • Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
  • Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών, όπως και η μη καταβολή τους επισύρει πρόστιμο ίσο με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Πιο συγκεκριμένα, το ύψος του προστίμου είναι:

  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Στην πλατφόρμα myCar οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα με λίγα κλικ στον υπολογιστή ή το τάμπλετ τους να καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το τεκμήριο διαβίωσης ή και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών σχετικά με την άρση της ακινησίας εξετάζεται η δυνατότητα πληρωμής των τελών με τον μήνα να παρέχεται πάγια στους οδηγούς των ΙΧ ή η ενεργοποίησή τους όσο το δυνατόν νωρίτερα κάθε χρόνο προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος στους ενδιαφερομένους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ