ΗΠΑ Πολιτείες: Τα ποσοστά παχυσαρκίας παρουσιάζουν πολύ μεγάλη διακύμανση


ΗΠΑ Πολιτείες: Καθώς ο Νοέμβριος είναι ο Εθνικός Μήνας Ευαισθητοποίησης των ΗΠΑ για τον Διαβήτη και η παχυσαρκία κοστίζει προφανώς στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης 147 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο, ο ιστότοπος προσωπικών οικονομικών WalletHub δημοσίευσε μια αναφορά για τις πιο υπέρβαρες και παχύσαρκες Πολιτείες του 2021 στην Αμερική. Ο όρος παχύσαρκος περιγράφει ένα άτομο που είναι πολύ υπέρβαρο, με πολύ σωματικό λίπος. Οι ενήλικες θεωρούνται γενικά παχύσαρκοι εάν έχουν δείκτη μάζας σώματος 30 ή μεγαλύτερο. Η παχυσαρκία πιστεύεται ότι ευθύνεται για το 80-85 τοις εκατό του κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

Το ζήτημα προκαλεί σημαντική ανησυχία στις ΗΠΑ Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο επιπολασμός της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ ήταν 42,4 τοις εκατό μεταξύ 2017 και 2018. Από το 1999 έως το 2017 και έως το 2018, ο επιπολασμός της παχυσαρκίας στις ΗΠΑ ήταν πολύ χαμηλότερος σε 30,5 τοις εκατό.

Αυτό το διαφορετικό δείχνει την έκταση των πιο πρόσφατων αυξήσεων.

Για να προσδιορίσει ποιες πολιτείες των ΗΠΑ συμβάλλουν περισσότερο στο πρόβλημα του υπερβολικού βάρους και της παχυσαρκίας της Αμερικής, το WalletHub συνέκρινε τις 50 πολιτείες και την Περιφέρεια της Κολούμπια με 31 βασικές μετρήσεις. Κυμαίνονται από το μερίδιο του υπέρβαρου και παχύσαρκου πληθυσμού έως την κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών μεταξύ των εφήβων έως το κόστος υγειονομικής περίθαλψης που σχετίζεται με την παχυσαρκία.

Οι δέκα πρώτες πολιτείες με τα περισσότερα υπέρβαρα βρέθηκαν να είναι: 1. Δυτική Βιρτζίνια 2. Μισισιπής 3. Αρκάνσας 4. Κεντάκι 5. Αλαμπάμα 6. Τενεσί 7. Ντέλαγουερ 8. Λουιζιάνα 9. Νότια Καρολίνα 10. Οκλαχόμα

Οι επόμενες δέκα ήταν: Τέξας, Οχάιο, Τζόρτζια, Μιζούρι, Κάνσας, Αϊόβα, Βόρεια Καρολίνα, Μίσιγκαν, Ιντιάνα και Μέριλαντ. Γενικά, αυτές είναι οι λιγότερο ευημερούσες χώρες εντός των ΗΠΑ που υποδηλώνουν μια συσχέτιση μεταξύ υψηλότερων ποσοστών παχυσαρκίας και σχετικής φτώχειας. Πίσω από τους αριθμούς των επικεφαλίδων υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες παραλλαγές.

Το Κολοράντο και η Μασαχουσέτη έχουν το χαμηλότερο ποσοστό παχύσαρκων ενηλίκων, με 24 τοις εκατό. Αυτό είναι 1,7 φορές χαμηλότερο από ό,τι στον Μισισιπή, την πολιτεία με το υψηλότερο ποσοστό 40%.

Σε διαφορετική μέτρηση, η Γιούτα έχει το χαμηλότερο ποσοστό σωματικά ανενεργών ενηλίκων, 16 τοις εκατό, το οποίο είναι 1,8 φορές χαμηλότερο από το Κεντάκι, την πολιτεία με το υψηλότερο με 29 τοις εκατό. Εξετάζοντας δύο μετρήσεις υγείας, το Κολοράντο έχει το χαμηλότερο ποσοστό διαβητικών ενηλίκων, 7,50 τοις εκατό, το οποίο είναι 2,1 φορές χαμηλότερο από ό,τι στη Δυτική Βιρτζίνια, την πολιτεία με το υψηλότερο με 15,70 τοις εκατό. Επιπλέον, το Κολοράντο έχει το χαμηλότερο ποσοστό ενηλίκων με υψηλή αρτηριακή πίεση, 24,50 τοις εκατό, το οποίο είναι 1,7 φορές χαμηλότερο από ό,τι στο Μισισιπή, την πολιτεία με την υψηλότερη, με 40,60 τοις εκατό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ