Γερμανία κορωνοϊός: Ακυρώνονται οι χριστουγεννιάτικες αγορές, σκέψεις για ολικό lockdown

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία ήταν προγραμματισμένες να ανοίξουν την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, η Βαυαρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ακυρώνει όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές λόγω των αυξανόμενων κρουσμάτων από κορωνοϊό. Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει επίσης επιβάλει lockdown σε όλες τις περιφέρειες με ποσοστό που υπερβαίνει τα 1.000 κρούσματα ανά 100.000 άτομα. Σε αυτά τα μέρη, θα παραμείνουν κλειστά τα μπαρ, κλαμπ και εστιατόρια, καθώς και πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Μάρκους Σόντερ μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του στο Μόναχο. Σχολεία και νηπιαγωγεία ωστόσο θα παραμείνουν ανοιχτά. Πρόκειται για μια περιοχή με 13 εκατομμύρια κατοίκους και με ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα.

Σκέψεις για ολικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό

Υπενθυμίζεται ότι οκτώ περιοχές στη Βαυαρία έχουν ποσοστά κρουσμάτων άνω των 1.000. Αυτοί οι περιορισμοί τίθενται σε ισχύ, καθώς η γειτονική Αυστρία ανακοίνωσε ότι θα μπει σε εθνικό lockdown από τη Δευτέρα και θα εισαγάγει μια εθνική εντολή εμβολίων το 2022. Απηχώντας τα λόγια του Αυστριακού καγκελαρίου, Alexander Schallenberg, ο Söder είπε: “Πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από μια εντολή εμβολίου για όλους. Διαφορετικά, θα παγιδευτούμε σε έναν φαύλο κύκλο”. Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Jens Spahn δήλωσε ότι δεν μπορούσε να αποκλείσει ένα γενικό lockdown σε ολόκληρη τη Γερμανία, αλλά πρόσθεσε ότι ήταν δύσπιστος σχετικά με μια γενική υποχρεωτικότητα στον εμβολιασμού ανησυχώντας πως κάτι τέτοιο θα διέλυε τη χώρα.

Η Γερμανία προσθέτει την Ελλάδα στις χώρες υψηλού κινδύνου

Η Γερμανία πρόσθεσε την Ελλάδα και τρεις άλλες χώρες στη λίστα υψηλού κινδύνου για την Covid-19 την Παρασκευή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μη εμβολιασμένοι Γερμανοί που ταξιδεύουν σε αυτές τις χώρες πρέπει να τεθούν ξανά σε καραντίνα αφού επιστρέψουν στη Γερμανία. Η Ολλανδία, η Ιρλανδία και το Βέλγιο κατέλαβαν όλες τους από μία θέση στη λίστα με τις χώρες  που προβληματίζουν τη Γερμανία, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να προκαλεί όλεθρο σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο. Οι νέοι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορωνοϊού ή δεν έχουν αποδείξεις ότι έχουν αναρρώσει από αυτόν θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα μόλις επιστρέψουν στη Γερμανία για συνολικά δέκα ημέρες.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here