O Οικουμενικός Πατριάρχης στην Αθήνα – Το πρόγραμμα των συναντήσεων του


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε νωρίτερα σήμερα για την Αθήνα όπου θα έχει μια σειρά από σημαντικές συναντήσεις με την ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας καθώς και με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Οικ. Πατριαρχείου:

«Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε σήμερα, Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021, από την έδρα του, για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ελλάδος, για να συμμετάσχει στο Πανηγυρικό Συλλείτουργο, που θα τελεστεί αύριο, στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, καθώς επίσης και σε επετειακές εκδηλώσεις με την ευκαιρία της συμπληρώσεως τριάντα ετών συνεχούς Πατριαρχίας Αυτού στον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

Σήμερα, το απόγευμα, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ κατά τη διάρκεια της εξαήμερης παραμονής του θα συναντηθεί με τις Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως.

Επίσης, θα επισκεφθεί το Μετόχιον “Αναλήψεως του Κυρίου”, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, στον Βύρωνα, όπου και θα τελεστεί εσπερινός κατά τον οποίο θα χοροστατήσει, την Έδρα της Ογκολογικής Μονάδος Παίδων, «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ», το Μουσείο «Σύγχρονης Τέχνης» του Ιδρύματος Βασιλείου και Ελίζας Γουλανδρή, και θα παραστεί σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν προς τιμήν του η Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αδελφότητα Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Πατριαρχείου “Παναγία η Παμμακάριστος”, το Ίδρυμα Υποστηρίξεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η Μ.Κ.Ο. Oecumenica, καθώς και ο Δήμος Βύρωνα.

Ποιοι συνοδεύουν τον Οικ. Πατριάρχη

Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, οι Πανοσιολ. Μ. Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο Εντιμολ. Άρχων Διδάσκαλος του Γένους κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Ομοτ. Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, ο Εντιμ. κ. Νικόλαος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο Εντιμ. κ. Παναγιώτης Γραφιαδέλλης, Πατριαρχικός υπάλληλος,

Επίτροπος του Πατριάρχου ορίσθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονο κ. Παΐσιο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ