Ισραήλ Covid: Το φάρμακο της ισραηλινής εταιρείας δείχνει πολλά υποσχόμενο για τη θεραπεία της λοίμωξης στο τελευταίο στάδιο

Ισραήλ Covid: Μια ισραηλινή δημόσια εταιρεία λέει ότι ανέπτυξε τη “μόνη θεραπεία για το τελευταίο στάδιο της COVID” και είπε ότι τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης ΙΙ, που αποκαλύφθηκαν πρώτα στο Fox News, αποκάλυψαν ότι ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές περιπτώσεις COVID-19 είχαν ποσοστό επιβίωσης 94% μετά τη θεραπεία με το φάρμακο.

Η κυτταρική θεραπεία MesenCure της ισραηλινής εταιρείας βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup χορηγήθηκε σε 50 νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19 που έπασχαν από απειλητική για τη ζωή πνευμονία και αναπνευστική δυσχέρεια, είπε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι 47 από αυτούς τους ασθενείς είχαν επιβιώσει.

«Αυτά είναι τα πιο σημαντικά κλινικά αποτελέσματα που παρουσιάζονται σήμερα για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρή COVID-19», δήλωσε ο Δρ Tomer Bronshtein, επικεφαλής της έρευνας της Bonus BioGroup Ltd., σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Fox News.

Ο Bronshtein είπε ότι η κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα και έλαβε χώρα σε πολλά ιατρικά κέντρα στο Ισραήλ, αποκάλυψε ότι το MesenCure μπορεί να «σώσει τρία στα τέσσερα άτομα που κινδυνεύουν να πεθάνουν» και «μπορεί να μειώσει τη διάρκεια παραμονής τους στο νοσοκομείο κατά το ήμισυ. .” Είπε ότι «θα επιταχύνει την επούλωσή τους με τρόπο που θα προκαλέσει λιγότερη μόνιμη βλάβη στους ιστούς και θα μειώσει τον κίνδυνο για «μακροχρόνια COVID»».

Κυτταρική θεραπεία MesenCure της Ισραηλινής εταιρείας βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup Κυτταρική θεραπεία MesenCure της Ισραηλινής εταιρείας βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup (Bonus BioGroup)

Η εταιρεία σημείωσε ότι για κάθε έναν από τους πρώτους 30 συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή, δύο ασθενείς, που έπασχαν επίσης από σοβαρά περιστατικά, με παρόμοιες ηλικίες και συννοσηρότητες, επιλέχθηκαν στην «ομάδα ελέγχου», η οποία δεν έλαβε το MesenCure.

Μετά την ανάλυση των δεδομένων, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το Mesencure μείωσε περίπου το 70% της θνησιμότητας των ασθενών με σοβαρή COVID-19 σε σύγκριση με τη θνησιμότητα στην ομάδα που δεν έλαβε το φάρμακο. Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι περίπου οι μισοί από τους ασθενείς με σοβαρά κρούσματα COVID-19 που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το φάρμακο πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο έως και μία ημέρα μετά το τέλος της θεραπείας. «Το MesenCure είναι ένα φάρμακο που παράγεται από ζωντανά κύτταρα», εξήγησε ο Bronshtein, σημειώνοντας ότι τα κύτταρα «εγχέονται στον ασθενή» και μόλις τα κύτταρα «φτάσουν στους πνεύμονές τους, γεμίζουν τη φλεγμονή και αρχίζουν να εκκρίνουν μόρια και ενώσεις που καταπραΰνουν αυτήν τη φλεγμονή».

Η μελέτη MesenCure διαπίστωσε ότι σχεδόν όλοι οι ασθενείς με COVID-19 που έλαβαν το φάρμακο επέζησαν. Ο Bronshtein σημείωσε ότι μειώνει επίσης την πνευμονία και το οίδημα, κάτι που βοηθά τους ασθενείς «να μπορούν να αναπνέουν». «Παράλληλα, [τα κύτταρα] βελτιώνουν επίσης αυτό που ονομάζεται καταιγίδα κυτοκινών, που είναι η υπεράνοση αντίδραση που επιδεινώνεται στην COVID 19», πρόσθεσε.

Το Bonus BioGroup υποστήριξε ότι είναι «αναγκαίο να παρέχεται μια θεραπευτική επιλογή για νοσηλευόμενους, σοβαρούς ασθενείς με COVID-19», στους οποίους «τα εμβόλια μειώνουν, αλλά δεν προλαμβάνουν πλήρως τη μόλυνση από την COVID-19 και τη σοβαρή ασθένεια, όπως συμβαίνει και με τα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για -κατ’ οίκον θεραπεία της ήπιας COVID-19 που μπορεί να μειώσει, αλλά όχι να αποτρέψει τη νοσηλεία και τη σοβαρή ασθένεια.”

«Έχουμε ένα φάρμακο που λειτουργεί και θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σωστά», είπε ο Bronshtein στο Fox News, προσθέτοντας ότι προς το παρόν το MesenCure είναι διαθέσιμο μόνο σε ασθενείς με COVID-19 που υποφέρουν από σοβαρή λοίμωξη μέσω συμπονετικής χρήσης στο Ισραήλ. Η Bonus BioGroup έχει ζητήσει έγκριση έκτακτης χρήσης για το φάρμακο στο Ισραήλ.

Η Jerusalem Post ανέφερε τον Αύγουστο ότι το Υπουργείο Υγείας είχε εγκρίνει την εκτεταμένη χρήση του MesenCure, το οποίο βοήθησε 15 από τους 17 ασθενείς με σοβαρά κρούσματα COVID-19 να απεγκλωβιστούν από ισραηλινό νοσοκομείο μία ημέρα μετά τη λήψη της τελικής τους δόσης.

Μετά τα αποτελέσματα της κλινικής δοκιμής φάσης ΙΙ, ο Bronshtein είπε ότι η Bonus BioGroup αναζητά τώρα έγκριση χρήσης έκτακτης ανάγκης ξεκινώντας από το Ισραήλ.

Η εταιρεία συνεχίζει επίσης να εκτελεί μελέτες φάσης ΙΙΙ. «Ελπίζουμε ότι αφού λάβουμε την έγκριση στο Ισραήλ, θα γίνει πιο εύκολα αποδεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μπρονστάιν στο Fox News.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bonus BioGroup, Shai Meretzki, δήλωσε στο Fox News ότι ήταν «πολύ χαρούμενος που σε λιγότερο από 18 μήνες μπορέσαμε να αναπτύξουμε μια νέα διαθέσιμη θεραπεία για όλους εκείνους τους σοβαρούς ασθενείς που μέχρι τώρα δεν είχαν λύση».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here