Θάνος Πλεύρης: Διαψεύδει τον Αλέξη Τσίπρα ως προς νέο ενδεχόμενο lockdown και υπόσχεται πως το ΕΣΥ θα αντέξει


Ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, διαψεύδει μέσω των δηλώσεών του αυτά που ανέφερε ο Πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός στηλιτεύει την στάση που κρατάει ο κ. Τσίπρας όλον αυτό τον καιρό, καθώς αυτή η στάση υποδηλώνει πως εύχεται να υπάρξουν περισσότερα θύματα και να καταρρακωθεί η ελληνική οικονομία. Ο κ. Πλεύρης επισημαίνει πως “Εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη ο κ. Τσίπρας συμπεριφέρεται και πάλι ανεύθυνα και χρησιμοποιεί την πανδημία ως ευκαιρία να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη. Προβλέπει ως Κασσάνδρα την κατάρρευση του ΕΣΥ και εύχεται ένα νέο lockdown δίχως να κάνει καμία ουσιαστική πρόταση. Για μια ακόμη φορά θα διαψευστεί. Το ΕΣΥ, όπως άντεξε, θα αντέξει και η οικονομία θα μείνει ανοιχτή”.

Δηλώσεις Αλέξη Τσίπρα για την πορεία της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της ως προς την εξέλιξη της πανδημίας. Από τη Θεσσαλία όπου και περιοδεύει, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε χαρακτηριστικά τους φόβους του για ένα νέο ενδεχόμενο lockdown, το οποίο θεωρεί αναπόφευκτο: “Η αδράνεια και η ανικανότητα της κυβέρνησης μας οδηγεί σε εκατόμβες θυμάτων, αλλά και σε ένα lockdown που θα είναι καταστροφικό και θα μπορούσε να αποφευχθεί αν εγκαίρως έπαιρνε τις απαραίτητες αποφάσεις και δεν φοβόταν να συγκρουστεί όπου χρειάζεται”.

Αντιδράσεις και από τον Γιάννη Οικονόμου

Παράλληλα, οι δηλώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα δεν είχαν μείνει αναπάντητες από την πρώτη στιγμή εκ μέρους της κυβέρνησης. Από την πρώτη στιγμή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να καθησυχάσει τους πολίτες της χώρας και παράλληλα να απαντήσει στον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως: “Ο κ. Τσίπρας έχει το θλιβερό “προνόμιο” να είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός σε όλη την Ευρώπη που εκμεταλλεύεται την πανδημία για να αντιπολιτευτεί. Αν έχει να προτείνει κάτι, ας το κάνει έστω και τώρα.

Αλλά επειδή αδυνατεί να συνεισφέρει εφαρμόσιμες προτάσεις και να βοηθήσει τους ανθρώπους και την πατρίδα, επαναλαμβάνει μονότονα αφορισμούς, κοινοτοπίες και ψέματα και συνεχίζει προκλητικά να κλείνει το μάτι στους ανεμβολιάστους.  Ο κατηφορικός δρόμος που έχει επιλέξει οδηγεί στο πολιτικό περιθώριο και για αυτό τον βαδίζει μόνος του. Η κυβέρνηση συνεχίζει την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, με μια στρατηγική που αυξάνει προοδευτικά την εμβολιαστική κάλυψη και ταυτόχρονα επιτρέπει στην οικονομία και την εκπαίδευση να λειτουργούν, στην κοινωνία να μην είναι περίκλειστη και στο ΕΣΥ να ενισχύεται συνεχώς, ώστε να αντέξει στην πίεση και να σώσουμε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε”. 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ