Θαλασσινό αλάτι: DIY τρόποι χρήσης του θαλασσινού αλατιού στα δόντια, τα νύχια και τα μαλλιά


Τα φυσικά άλατα είναι γεμάτα με μέταλλα όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής, στη φωτεινότητα των δοντιών σας και την ενίσχυση των μαλλιών. Το θαλασσινό αλάτι είναι επίσης καλό απολεπιστικό και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το θαλασσινό αλάτι στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Αντιπιτυριδική θεραπεία

Το αλάτι διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος για ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής. Απορροφά επίσης το υπερβολικό λάδι και την υγρασία για να αποτρέψει την ανάπτυξη μυκήτων και να εμποδίσει τη ρίζα της πιτυρίδας. Δοκιμάστε το: Χωρίστε τα μαλλιά σας σε τούφες και πασπαλίστε ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι στο τριχωτό της κεφαλής σας. Χρησιμοποιώντας βρεγμένα δάχτυλα, κάντε απαλό και σχολαστικό μασάζ για 10 έως 15 λεπτά. Λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με τα αγαπημένα σας προϊόντα. Τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα.

Λεύκανση δοντιών

Το αλάτι και η μαγειρική σόδα είναι και τα δύο ήπια λειαντικά που θα βοηθήσουν στην αφαίρεση των λεκέδων και θα φωτίσουν τα δόντια. Το αλάτι είναι επίσης μια φυσική πηγή φθορίου, το οποίο είναι ένα μπόνους για τα δόντια και τα ούλα σας. Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και δύο κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Βουτήξτε μια υγρή οδοντόβουρτσα στο μείγμα και βουρτσίστε τα δόντια κανονικά. Εάν η γεύση είναι πολύ έντονη, δοκιμάστε να βάλετε μια οδοντόκρεμα στη βούρτσα πριν τη βουτήξετε στο μείγμα.

Φυσικό στοματικό διάλυμα

Το αλάτι μπορεί να λειτουργήσει ως απολυμαντικό για να σκοτώσει τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή και ουλίτιδα. Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ένα τέταρτο φλιτζάνι νερό μέχρι να διαλυθεί το αλάτι. Περιστρέψτε το διάλυμα στο στόμα σας και ανάμεσα στα δόντια. Φτύστε και μετά ξεπλύνετε.

Θεραπεία λάμψης νυχιών

Το αλάτι μαλακώνει τα πετσάκια και το δέρμα και δυναμώνει τα νύχια. Η μαγειρική σόδα και το λεμόνι μειώνουν το κιτρίνισμα και τους λεκέδες για πιο λαμπερά και υγιή νύχια. Δοκιμάστε το: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό σε ένα μικρό μπολ. Μουλιάστε τα νύχια στο διάλυμα για 10 λεπτά και μετά τρίψτε με μια μαλακή βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά τα χέρια σας καθώς τυχόν λεμόνι που έχει απομείνει μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στον ήλιο και ενυδατώστε.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ