Τάρτα μπανάνας: Μια εύκολη συνταγή για γλυκό με μπανάνα και γιαούρτι


Αν θέλετε ένα ελαφρύ γλυκάκι για τις δύσκολες μέρες με την πολύ λιγούρα, σας έχουμε την λύση. Η τάρτα μπανάνας είναι ένα υπέροχο γλυκό, που θα το καταναλώσεις σιγά σιγά (αν έχεις εγκράτεια..) χωρίς όμως να σε λιγώσει, ή να σε πιάσει το στομάχι σου, αφού ακόμα και το βούτυρο του δεν είναι πολύ για την ποσότητα του γλυκού που θα φτιάξεις. Είναι ένα θρεπτικό επιδόρπιο, χάρη στην μπανάνα και το γιαούρτι που περιέχει. Ας δούμε όμως αρχικά, τα υλικά που θα χρειαστούμε για την παρασκευή του γλυκού.

Για την βάση του γλυκού, θα χρειαστείς:

  • 2 πακέτα πτι-μπερ
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιακ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για την κρέμα μπανάνας θα χρειαστείτε:

  • 500γρ. Μπανάνες
  • 300γρ. Γιαούρτι
  • Μισή κούπα καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας (λίγο παραπάνω)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • Μισό φακελάκι ζελέ με γεύση μπανάνα
  • Μισό φακελάκι τρούφα

Εκτέλεση:

  • Ρίχνουμε το ζελέ σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό, το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Λιώνουμε τις μπανάνες και τις ανακατεύουμε με το μέλι και τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε τον ζελέ και το γιαούρτι και ανακατεύουμε και πάλι καλά.
  • Πατάμε τα μπισκότα μέχρι να γίνουν τρίμμα, λιώνουμε το βούτυρο, και μαζί με το κονιάκ τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα σκέυος, κατά προτίμηση με τσέρκι. Πατάμε καλά τη βάση από μπισκότο στο σκεύος μας, για να κάτσει και την απλώνουμε καλά σε όλο το ταψάκι ομοιόμορφα.
  • Προσθέτουμε από πάνω την κρέμα μπανάνας και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 ώρες.
  • Το βγάζουμε από το ψυγείο, γαρνίρουμε με την τρούφα και το γλυκό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αυτό το γλυκό, μέσα στην απλότητα και την ευκολία του, έχει ένα υπέροχο αποτέλεσμα, που είμαστε σίγουροι, ότι αν σας αρέσει η γεύση της μπανάνας όσο και σε εμάς, θα λατρέψετε!! Οπότε σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και φυσικά…καλή σας όρεξη!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ