Μετάλλαξη Όμικρον: Συναγερμός στη Γερμανία – Εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα


Μετάλλαξη Όμικρον: Ανησυχία στις γερμανικές Αρχές μετά τον εντοπισμό ύποπτου κρούσματος.

Συναγερμός σήμανε στη Γερμανία, καθώς οι Αρχές ερευνούν ύποπτο κρούσμα το οποίος ίσως σχετίζεται με την μετάλλαξη Όμικρον και αρχικά είχε γίνει γνωστή ως μετάλλαξη Μποτσουάνα.

Το κρούσμα εντοπιστήκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και σύμφωνα με τον υπουργό του κρατιδίου της Έσσης, γίνεται ανάλυση για να βεβαιωθεί αν πρόκειται για τη νέα μετάλλαξη ή όχι.

«Χθες τη νύχτα πολλές μεταλλάξεις με χαρακτηριστικά σαν της Όμικρον βρέθηκαν σε έναν ταξιδιώτη που επέστρεφε από την Νότια Αφρική», έγραψε στο Twitter ο Κάι Κλόζε, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προσδιορισμός της πλήρους αλληλουχίας της παραλλαγής του ιού.

61 επιβάτες πτήσης ελέγχονται για τη μετάλλαξη «Όμικρον» στην Ολλανδία

Παράλληλα, περίπου 600 επιβάτες έφτασαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ με δύο πτήσεις της KLM από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ χθες Παρασκευή και χρειάστηκε να περιμένουν επί ώρες προκειμένου να τους γίνουν διαγνωστικά τεστ για κορονοϊό λόγω της ανησυχίας που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο το νέο παραλλαγμένο στέλεχος.

Το ολλανδικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νωρίς σήμερα ότι 61 τεστ ήταν θετικά.

«Οι ταξιδιώτες με θετικό τεστ θα τεθούν σε απομόνωση σε ξενοδοχεία μέσα ή κοντά στο Σίπχολ», επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές.

«Εξετάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα θετικά τεστ για να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για το νέο στέλεχος ανησυχίας, που πλέον αποκαλείται Όμικρον», πρόσθεσαν.

Ήδη από χθες Παρασκευή η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλα τα ταξίδια από τις χώρες της νότιας Αφρικής. Ο Ολλανδός υπουργός Υγείας Χιούγκο ντε Γιονγκ διευκρίνισε ότι όσοι ταξιδιώτες βρίσκονται ήδη καθ’ οδόν προς τη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ και να παραμείνουν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ