Εγκατάλειψη μωρού: Διερμηνείς και κάμερες θα «δείξουν» τον μυστηριώδη άντρα


Προσπάθεια να αντλήσουν δεδομένα από το μωρό που εγκαταλείφθηκε από άντρα έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στα Εξάρχεια θα κάνουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα της μυστηριώδους υπόθεσης

Αναλυτικότερα, μέσω διερμηνέων και ειδικών τεχνικών οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εξάγουν κάποια συμπεράσματα από την εξέταση του παιδιού. Όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, «το παιδί δεν μιλάει, ωστόσο μπορεί από μία λέξη να μπορέσουμε να καταλάβουμε κάτι. Προσπαθούμε να πιαστούμε από οτιδήποτε για να πάμε την έρευνα ένα βήμα παρακάτω».

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση του άντρα που έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να κινείται με το καροτσάκι προς το σημείο όπου βρέθηκε το παιδί. Το πιθανότερο σενάριο -όχι όμως βέβαιο- είναι να πρόκειται για τον πατέρα. Το υλικό που έχει δει το φως της δημοσιότητας από κάμερα παρακείμενης καφετέριας δε μπορεί να αποκαλύψει το πρόσωπο του άντρα -λόγω απόστασης- ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο πέρασε μπροστά από κάμερες της οδού Πατησίων που έχουν καταγράψει με μεγαλύτερη ευκρίνεια τα χαρακτηριστικά του.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «οι λόγοι της εγκατάλειψης μπορεί να οφείλονται στην ανέχεια ή σε οτιδήποτε άλλο. Το παιδάκι, πέρα από ότι ήταν καλοντυμένο, καθαρό ήταν και σε άριστη κλινική κατάσταση, όπως προέκυψε από τις εξετάσεις που του έγιναν στο νοσοκομείο».

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί η καταγωγή του παιδιού, καθώς πρόκειται για μωρό, που δεν έχει προλάβει να αναπτύξει τον προφορικό λόγο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ