Μετάλλαξη Όμικρον: Τι λέει ο ασθενής μηδέν της νέας παραλλαγής στην Ελλάδα [vid]


Ο Κώστας Αγγελάκης είναι ο “ασθενής 0” της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ο διπλά εμβολιασμένος επιχειρηματίας από το Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, ήρθε στην Ελλάδα μετά από 2 χρόνια για να δει, όπως ο ίδιος εξήγησε, την οικογένειά του που ζει στα Χανιά της Κρήτης. Ο κ. Αγγελάκης έκανε τρεις ελέγχους, από την άφιξή του στη χώρα στις 26 Νοεμβρίου, οι οποίοι ήταν ωστόσο αρνητικοί. Η νόσησή του διαγνώστηκε τελικά στο τέταρτο rapid test.

Σε χθεσινή (2/12) συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο ασθενής, μεταξύ άλλων, έστειλε μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού. «Ήρθα σε επαφή με τους γονείς μου όταν ήρθα στην Ελλάδα, όμως φορούσα μάσκα. Η συνείδησή μου έλεγε να εμβολιαστώ και το έκανα και ίσως είναι αυτός ο λόγος που γελάμε αυτή τη στιγμη με τη συνέντευξη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος, όπως είπε, δεν είναι σίγουρος από που μπορεί να κόλλησε τον ιό, ωστόσο, ενδεχομένως να συνέβη στο χώρο της εργασίας του που είναι στην εστίαση, εξήγησε. Σημειώνεται πως ο ασθενής μέχρι και σήμερα δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα, πλην ενός τσιμπήματος στο θώρακα που υποχώρησε μέσα ένα βράδυ (δείτε το βίντεο), παραμένει ωστόσο κανονικά σε καραντίνα στο σπίτι του, μέσα σε ένα δωμάτιο ώστε να μην μεταδόσει τον ιό στους γονείς του. Ο κ. Αγγελάκης ζει και εργάζεται τα τελευταία 7 χρόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής μαζί με την οικογένειά του. Η τελευταία φορά που επισκεύτηκε την Ελλάδα ήταν πριν δύο χρόνια και ειδικότερα τον Νοέμβριο του 2019. Από τότε είχε να δει την οικογένειά του στα Χανία, εξαιτίας της πανδημίας.

Σημειώνεται πως ο κ. Αγγελάκης ήρθε στη χώρα, πριν την ισχύ των μέτρων που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής. Για τον κ. Αγγελάκη μίλησε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης: «Ήταν πριν μπουν τα περιοριστικά μέτρα. Είχε μια τρομακτική συνέπεια και ο ίδιος. Πέρα από τα τεστ που ήταν υποχρεωτικά να γίνουν γιατί ερχόταν από Τρίτη χώρα ο ίδιος έκανε καθημερινό τεστ εκεί που βρισκόταν και ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα στα πρώτα τεστ. Μόλις βγήκε το πρώτο θετικό τεστ, το διαγνωστικό κέντρο στο οποίο είχε κάνει την έρευνα αυτομάτως το έστειλε γιατί υπήρχε το ύποπτης προέλευσης να γίνει περαιτέρω εξέταση και διαπιστώθηκε με απόλυτο τρόπο ότι είναι η μετάλλαξη Όμικρον».

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ