Κορονοϊός – Σέρρες: Τρομάζουν τα νέα στοιχεία – Ξεπερνάει την Αττική και την Κρήτη στους θανάτους


Κορονοϊός: Συγκλονίζουν οι αριθμοί των θανάτων καθημερινά στις Σέρρες – 2,5 φόρες πάνω από την Αττική

Ραγδαία συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού, στις Σέρρες με τους θανάτους να είναι έξι φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατ. σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική, σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη. Το ποσοστό του εμβολιασμού στις Σέρρες είναι λίγο κάτω από 50%.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής ανέφερε, ότι μαζί με άλλες κοντινές περιφέρειες είναι γύρω στις 3.200 νεκροί ανά εκατομ. σε όλη την πανδημία. «Δηλαδή 5 με 6 φόρες πάνω από την Κρήτη ανά εκατομμύριο σε θανάτους και 2,5 φόρες πάνω από την Αττική ανά εκατομμύριο». «Γιατί; Γιατί δεν εμβολιάζονται είναι απλό», τόνισε.

Ο κ. Τζανάκης διευκρίνισε πως, «δυστυχώς μέσα στα Χριστούγεννα θα πάμε με υψηλούς αριθμούς και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους. Θέλω να πιστεύω ότι το ταβάνι των διασωληνωμένων θα είναι το 750, και όχι πάνω από 800, ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να είναι μεταξύ 75 και 95… Θέλω να πιστεύω ότι στις πιο πολλές μέρες δε θα υπερβούμε τον τριψήφιο αριθμό».

Κλείνοντας, ο καθηγητής είπε, ότι αυτή την εβδομάδα ήδη έχει ξεκινήσει η επιπέδωση και η ελαφρά αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, δηλαδή θα πάμε γύρω 500 με 600 κρούσματα κατά μ.ο λιγότερα από την προηγούμενη, ελπίζω αυτό να διατηρηθεί, και να μην είναι κάτι πρόσκαιρο, τα μοντέλα δείχνουν ότι θα διατηρηθεί. «Αναμένεται μετά από 2 εβδομάδες σχετική σταθεροποίηση και αποκλιμάκωση των θανάτων και των διασωληνωμένων», πρόσθεσε.

Κλείστηκαν πάνω από 130.000 ραντεβού

Πάνω από 130.000 ραντεβού για την τρίτη δόση κλείστηκαν από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ μέχρι τις 8.30 το πρωί έχουν κλειστεί 131.000 ραντεβού, τα οποία στη συντριπιτκή τους πλειονότητα είναι για την αναμνηστική δόση.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (03.12) ανακοινώθηκε επίσημα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η απόφαση για την επίσπευση της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου. Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.

Μέχρι πρότινος, το διάστημα που μεσολαβούσε ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση ήταν οι έξι μήνες, ωστόσο, η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίσπευση για την αναμνηστική δόση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ