Μετάλλαξη «Όμικρον»: «Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μηδενιστεί η αποτελεσματικότητα των εμβολίων»

Χρειάζεται ένα διάστημα μερικών εβδομάδων για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσο η μετάλλαξη «Όμικρον» διαφεύγει των εμβολίων, ανέφερε ο  Γιώργος Σουρβίνος

Για την μετάλλαξη «Όμικρον» και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντί της μίλησε ο ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας, Γιώργος Σουρβίνος, τονίζοντας ότι ακόμα και αν υπάρξει μειωμένη «απόδοση», δεν πρόκειται να μηδενιστεί σε καμία περίπτωση η αποτελεσματικότητα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα εμβόλια σίγουρα θα συνεχίσουν να παρέχουν προστασία απέναντί του, τουλάχιστον όσο αφορά στη σοβαρή νόσηση, στη διασωλήνωση και στο θανάτου.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο καθηγητής, χρειάζεται ένα διάστημα μερικών εβδομάδων για να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για το κατά πόσο η «Όμικρον» διαφεύγει των εμβολίων και για την ενδεχόμενη υπερ-μεταδοτικότητά της. Σημείωσε όμως ότι υπάρχει μια πρώτη μικρή ένδειξη περί αυξημένης μεταδοτικότητας σύμφωνα με τα στοιχεία της Νότιας Αφρικής.

Μάλιστα, στάθηκε στη σημασία της τρίτης εμβολιαστικής δόσης και έκανε έκκληση σε όσους είναι δικαιούχοι να την πραγματοποιήσουν άμεσα: «Ακόμα κι αν μειωθεί ποιοτικά η αποτελεσματικότητα, η ενίσχυση ποσοτικά των αντισωμάτων αυτήν την εποχή είναι απολύτως απαραίτητη για όλους. Μπορεί οι εταιρείες να επανασχεδιάζουν τα εμβόλια τους λόγω της Όμικρον, όμως πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τα υφιστάμενα εμβόλια για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας άμεσα», ανέφερε χαρακτηριστικλα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here