Ελεύθερος ο αστυνομικός κι η σύντροφός του – Μένουν στην Τουρκία και περιμένουν… έλεγχο στα κινητά


Προσωρινά ελεύθερο το ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη στην Τουρκία με την κατηγορία ότι μπήκε παράνομα σε στρατιωτική ζώνη

Σε λάθος του GPS αποδίδει ο συλληφθέντας αστυνομικός την παρουσία του στο σημείο, κινητοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ και το ΥΠΕΞ για να απελευθερωθεί ο ίδιος και η σύντροφός του.

Από το βράδυ της Κυριακής, είχε σημάνει συναγερμός στις ελληνικές αρχές και την ελληνική διπλωματία, από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ένας Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος.

Συγκεκριμένα, ο Μ.Β. και η Α.Τ., είχαν επισκεφθεί την Κυριακή την Αδριανούπολη για τουρισμό και ψώνια, ωστόσο, δεν επέστρεψαν ποτέ στη βάση τους με αποτέλεσμα τόσο η υπηρεσία του πρώτου όσο και η οικογένεια της δεύτερης να τους αναζητήσουν.

Εν τέλει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Evros Online, το ζευγάρι αφέθηκε προσωρινά ελεύθερο από τις τουρκικές αρχές. Οι δυο τους, ωστόσο, δεν θα φύγουν από την Αδριανούπολη όπου θα ελεγχθούν τα κινητά τους και στη συνέχεια θα κριθεί το αν θα τους επιτραπεί η επιστροφή στην Ελλάδα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το ζευγάρι είχε περάσει τα σύνορα από τους Κήπους, για να κάνει τουρισμό και ψώνια στην Αδριανούπολη. Το γεγονός ότι ο αστυνομικός δεν πήγε τη Δευτέρα (06.12) στην υπηρεσία του, ενώ και η σύντροφός του δεν είχε δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά της, προκάλεσε την ανησυχία και την αναζήτησή τους από οικεία πρόσωπα.

Στην πορεία αποκαλύφθηκε πως συνελήφθησαν στην Τουρκία, με την κατηγορία ότι βρέθηκαν παράνομα σε τουρκικό έδαφος. Μάλιστα, δεν ήταν λίγα τα τουρκικά ΜΜΕ που «σήκωσαν» αρκετά το θέμα κι έκαναν «θόρυβο» χρησιμοποιώντας τίτλους όπως «Η Ελληνική Αστυνομία μπήκε σε στρατιωτική ζώνη σαν… τουρίστας», υπονοώντας πως υπάρχει κάτι περισσότερο (πιθανά σενάρια κατασκοπείας) από το λάθος στις οδηγίες του GPS που επικαλέστηκε ο Έλληνας αστυνομικός για το πως βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

Όπως ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, το ζευγάρι συνελήφθη σε απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δοϋράν, και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη Διοίκηση Χωροφυλακής της Περιφέρειας Κεσάν. Εκεί πέρασαν από τη διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα κατασχέθηκαν και ελέγχονται για στοιχεία, όπως αναφέραμε

Από την πρώτη στιγμή, τόσο η Ελληνική Αστυνομία όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών είχαν κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες, έτσι ώστε το ζευγάρι να αφεθεί ελεύθερο και να επιστρέψει με ασφάλεια στην Αλεξανδρούπολη. Αυτό που μένει να αποσαφηνιστεί είναι το αν πράγματι το ζευγάρι θα κατηγορηθεί μόνο για τελωνειακές παραβάσεις, όπως υποστηρίζει και η ελληνική πλευρά ότι θα συμβεί, ή αν οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να «τραβήξουν» το θέμα και να δημιουργήσουν εντυπώσεις, προσθέτοντας φυσικά και έξτρα ταλαιπωρία στους συλληφθέντες και τις οικογένειές τους.

Η ΕΛ.ΑΣ., μάλιστα, αργά το βράδυ της Δευτέρας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Σε αυτή αναφέρει το πώς ενημερώθηκε για τη σύλληψη του αστυνομικού, αλλά και για την αιτιολογία που έδωσαν οι τουρκικές Αρχές και για την παραπομπή του ζευγαριού στις τοπικές δικαστικές αρχές.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ