Θάλασσα περπάτημα: Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το περπάτημα στην παραλία [vid]

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό από το να περπατάς στην παραλία. Στην πραγματικότητα, προσφέρει κάτι περισσότερο από ένα όμορφο σκηνικό: Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από μία βόλτα στην παραλία! Το περπάτημα κατά μήκος της ακτής, δίπλα στο νερό, είναι ένας υπέροχος τρόπος για να καθαρίσετε το μυαλό σας και να ασκήσετε το σώμα σας. Κι ένας επιπλέον τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να παραμείνετε δραστήριοι. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, ο τύπος της επιφάνειας πάνω στην οποία περπατάτε μπορεί να έχει δραματική επίδραση στην πλάτη και τη σπονδυλική σας στήλη. Ειδικότερα, οι μαλακότερες επιφάνειες όπως το γρασίδι και η άμμος θα βοηθήσουν στην πρόληψη της εξέλιξης εκφυλιστικών καταστάσεων όπως η σπονδυλική αρθρίτιδα.

Ποια είναι τα οφέλη του περπατήματος στην παραλία;

  • Το περπάτημα στην άμμο απαιτεί μεγαλύτερη προσπάθεια από το περπάτημα σε σκληρή επιφάνεια. Οι μύες και οι τένοντες σας θα δουλέψουν πιο σκληρά, ενισχύοντας το πόδι και τον αστράγαλό σας. Οι βόλτες στην παραλία θα κάψουν περισσότερες θερμίδες από τις βόλτες στο πεζοδρόμιο.
  • Το περπάτημα στην παραλία είναι ιδανικό για όσους έχουν πόνο στα γόνατα, την πλάτη και τους γοφούς, καθώς η άμμος ασκεί λιγότερη πίεση στο σώμα, διευκολύνοντας τα οστά και τις αρθρώσεις.
  • Επιπλέον, το να είμαστε έξω και να περιτριγυριζόμαστε από τον ρυθμό των κυμάτων έχει μια ηρεμιστική επίδραση στο νευρικό μας σύστημα. Ως εκ τούτου, το περπάτημα στην παραλία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και η ηλιοφάνεια μπορεί να βοηθήσει το σώμα μας να συνθέσει τη βιταμίνη D. Το να νιώθουμε την άμμο στα γυμνά πόδια μπορεί επίσης να δημιουργήσει μια αίσθηση γείωσης που έχει συνδεθεί με αγχολυτικές δράσεις.

 

Άλλα οφέλη για την υγεία περιλαμβάνουν:

  • Απολέπιση. Η άμμος είναι ένα φυσικό απολεπιστικό. Οι ξυπόλυτες βόλτες θα αφαιρέσουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα μαλακώσουν τα πέλματά σας.
  • Προπόνηση ενδυνάμωσης. Η αυξημένη αντίσταση θα ενισχύσει τους μύες μεταξύ των ποδιών και της πλάτης σας, ειδικά τις γάμπες, τους τετρακέφαλους και τους γλουτιαίους.
  • Απώλεια βάρους. Το περπάτημα στην παραλία μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε περισσότερο βάρος. Μια μελέτη του 2020 διαπίστωσε ότι το περπάτημα στην άμμο οδήγησε σε μεγαλύτερη μείωση της περιφέρειας της μέσης από το περπάτημα στο πεζοδρόμιο — 5,3 cm έναντι 3 cm, αντίστοιχα.
  • Μειωμένος κίνδυνος τραυματισμού. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η προπόνηση σε άμμο ενισχύει τη δύναμη και αποτρέπει τον τραυματισμό λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μικρότερος αντίκτυπος.

 

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here