Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι σκέψεις επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και το σχέδιο ως τις κάλπες


Ανοιχτό το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες

Το σχέδιό του ως τις εκλογές, για τις οποίες τόνισε ότι θα γίνουν σε 18 μήνες, αναπτύσσει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» της Κυριακής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός θέτει σαφείς προτεραιότητες στην οικονομία, ώστε η ανάπτυξη να περάσει στα χέρια των πολιτών, θεωρεί ότι η αύξηση των εμβολιασμών θα συνεχιστεί για να αναχαιτιστεί το κύμα της πανδημίας, ενώ εναφέρεται στη μείωση των φόρων και τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών απασχόλησης για τη νέα γενιά.

Παράλληλα, παρουσιάζει το στίγμα που επιθυμεί για τη Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι ως το μεγαλύτερο κόμμα της κεντροδεξιάς στην Ευρώπη, με τις πολιτικές που ασκεί έχει δικαίωμα να διεκδικεί τον χαρακτήρα του προοδευτικού κόμματος.

Την ίδια ώρα, με δεδομένο ότι και στην Ευρώπη υπάρχει συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας και η μετάλλαξη Όμικρον είναι ένας παράγοντας που μπορεί να είναι αστάθμητος, ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του αφήνει ανοιχτό περιθώριο για αναπροσαρμογή πολιτικής εάν κριθεί απαραίτητο. «Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού πέραν της ηλικίας άνω των 60. Αλλά όπως έχουμε πει, η πανδημία αυτή μας εκπλήσσει συνήθως δυσάρεστα, όχι ευχάριστα. Και έχω πει με γενναιότητα ότι είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, εάν τα δεδομένα μάς υποδείξουν ότι αυτό είναι απαραίτητο», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει πως «η Τουρκία πια γνωρίζει ότι υπάρχουν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου οι οποίες ουσιαστικά της δίνουν δύο επιλογές: Να μειώσει την ένταση, να συζητήσει σοβαρά με την Ευρώπη και να επιδιώξει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου την επίλυση των διαφορών μας ή να εντείνει και να κλιμακώσει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην περίπτωση αυτή θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τα οποία πολύ απλά δεν τα αντέχει αυτή τη στιγμή η τουρκική οικονομία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ