Επίσκοπος στην Ιταλία είπε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη


Ιταλία: Ένας επίσκοπος στη Σικελία υποστήριξε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από γονείς που δεν ήξεραν πώς να… δικαιολογήσουν τα λεγόμενά του στα παιδιά τους.

Ο επίσκοπος Αντόνιο Σταλιάνο μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Σικελία, ανέφερε ότι ο Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει και ότι η γνώριμη φιγούρα με την κόκκινη στολή είναι ένα δημιούργημα της Coca-Cola. Οι τοποθετήσεις του προκάλεσαν σάλο, ειδικότερα ανάμεσα στις τάξεις γονέων μικρών παιδιών που είδαν την απογοήτευση στα πιτσιρίκια και αναζητούσαν δικαιολογίες για να καλύψουν τα λεγόμενα του επισκόπου.

Μετά τον «θόρυβο» που έγινε, η Ρωμαιοκαθολική επισκοπή του Νότο, προχώρησε σε επίσημη δήλωση μέσω του διευθυντή επικοινωνίας της, αιδεσιμότατου Αλεσάντρο Παολίνο, ο οποίος ανέφερε ότι ο επίσκοπος Σταλιάνο ήθελε να εξηγήσει την αληθινή ιστορία του Αγίου Νικολάου (Saint Nicklas), που έδωσε δώρα στους φτωχούς και διώχθηκε από έναν Ρωμαίο αυτοκράτορα.

«Καταρχάς, εκ μέρους του επισκόπου, εκφράζω τη λύπη μου για αυτή τη δήλωση που έχει προκαλέσει απογοήτευση στα μικρά παιδιά και θέλω να διευκρινίσω ότι οι προθέσεις του Monsignor Stagliano ήταν πολύ διαφορετικές», έγραψε ο κ. Paolino στη σελίδα της επισκοπής στο Facebook.

«Σίγουρα δεν πρέπει να καταρρίψουμε τη φαντασία των παιδιών, αλλά να αντλήσουμε καλά παραδείγματα από αυτήν που είναι θετικά για τη ζωή», πρόσθεσε.

Οι γονείς, πάντως, δεν φάνηκαν να… πείθονται με αρκετούς να σχολιάζουν πως συνέτριψε την ψυχολογία των παιδιών δυο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ