Forbes: Social media, κρυπτονομίσματα και Airbnb τους έκαναν δισεκατομμυριούχους πριν «40αρίσουν»


Είναι όλοι τους νέοι, πολύ πλούσιοι και οι περισσότεροι αυτοδημιούργητοι. Έχουν αυτό που λέμε άγγιγμα του Μίδα αφού  κατάφεραν να ξεκινήσουν από το μηδέν και να ξεχωρίσουν. Το περιοδικό Forbes δημοσιεύει στη λίστα του «15 Under 40» εκείνους δηλαδή που κατάφεραν να γίνουν δισεκατομμυριούχοι πριν γίνουν 40 ετών

Tη στιγμή που οι περισσότεροι από τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής είναι αρκετά μεγάλοι, 15 από αυτούς δεν έχουν φτάσει ακόμα στην τέταρτη δεκαετία τους.

Μερικοί από τους νεότερους της λίστας έχουν κληρονομήσει τον πλούτο τους, όπως ο Lukas Walton εγγονός του ιδρυτή της Walmart, Sam Walton. Ωστόσο οι περισσότεροι κέρδισαν δισεκατομμύρια ιδρύοντας εταιρείες τεχνολογίας, κρυπτονομισμάτων ή κοινωνικών μέσων δικτύωσης συμπεριλαμβανομένων των συνιδρυτών της Snap, Evan Spiegel και Bobby Murphy όπως επίσης και των Dustin Moskovitz και Mark Zuckerberg που είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο κάτω των 40 ετών.

Ο αριθμός των ατόμων της λίστας κάτω των 40 του 2021 έχει αυξηθεί κατά τρεις σε σχέση με τον τον προηγούμενο χρόνο.

Τα 15 νεότερα μέλη του Forbes 400. H περιουσία του εκτιμάται έως τις 3 Σεπτεμβρίου του 2021:

Sam Bankman-Fried

Ηλικία: 29

Περιουσία: $22.5 δισ

Πηγή εσόδων: Κρυπτονόμισμα

Ο Sam Bankman-Fried

Εκτός από τον Mark Zuckerberg, κανένας άλλος δεν έχει γίνει τόσο πλούσιος σε τόσο μικρή ηλικία. Στα 29 του χρόνια, ο Sam Bankman-Fried έκανε το ντεμπούτο του στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους του κόσμου. Τα 22,5 δισ. δολάρια που έχει βγάλει του εξασφαλίζουν την 32η θέση ενώ συμπεριλαμβάνεται και στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάτω από τα 40.

Όπως συμβαίνει με πολλούς από τους κροίσους της σημερινής εποχής, ο Bankman-Fried πλούτισε στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Το παράδοξο είναι ότι ουδέποτε υπήρξε μεγάλος υποστηρικτής του bitcoin. Απλά είδε σε αυτό μία μεγάλη ευκαιρία να επιτύχει τον στόχο του, που είναι να γίνει όσο το δυνατόν πλουσιότερος για να χαρίσει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Γιος δύο καθηγητών νομικής του Στάνφορντ, ο Bankman-Fried μεγάλωσε διαβάζοντας Χάρι Πότερ και ακούγοντας τους γονείς του να μιλούν για την πολιτική με άλλους ακαδημαϊκούς της Δυτικής Ακτής. Μετά το σχολείο γράφτηκε στο MIT όπου σπούδασε φυσική, πιστεύοντας ότι θα γινόταν καθηγητής.

Όμως μετά την αποφοίτησή του, το 2014, έπιασε δουλειά στο finance, ως trader ETFs στην Jane Street Capital. Από εκείνη τη στιγμή, άρχισε να διοχετεύει ένα μέρος του υψηλού μισθού του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

«Μπλέχθηκα με το crypto χωρίς να έχω ιδέα τι ήταν το crypto», λέει. «Απλά μου φάνηκε ότι μπορούσε να γίνει πολύ trading».

Έτσι, το 2017 παραιτήθηκε από τη δουλειά του και ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Alameda. Όμως σύντομα αντιλήφθηκε πόσο χαμηλό ήταν το επίπεδο των μεγάλων χρηματιστηρίων κρυπτονομισμάτων. Και έτσι, δημιούργησε το FTX.

Σήμερα, μέσω αυτού του χρηματιστηρίου πραγματοποιείται το 10% από το αξίας 3,4 τρισ. δολαρίων trading παραγώγων των επενδυτών κρυπτονομισμάτων.

Παρόλα αυτά, όταν τον ρωτούν εάν θα παρατούσε τα κρυπτονομίσματα στην περίπτωση που πίστευε ότι θα μπορούσε να βγάλει περισσότερα χρήματα κάνοντας κάτι άλλο, δεν διστάζει να απαντήσει: «Θα το έκανα, ναι».

Evan Spiegel
Ηλικία: 31 ετών
Περιουσία: $13.8 δισ.
Πηγή εσόδων: Snap, αυτοδημιούργητος

Ο Evan Spiegel

Τον Ιούνιο ο διευθύνων σύμβουλος της Snap, δέχτηκε επίθεση από την καμπάνια του Τραμπ αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα προωθεί πλέον τον λογαριασμό του προέδρου Τραμπ στην ενότητα Discover του Snapchat. O Spiegel, ο νεότερος δισεκατομμυριούχος, δημοσίευσε ένα σημείωμα 2.000 λέξεων λέγοντας ότι το αμερικανικό πείραμα αποτυγχάνει ζητώντας υψηλότερους φόρους για τους πλούσιου και εξέταση των αποζημιώσεων των Μαύρων Αμερικανών.

Bobby Murphy Ηλικία: 33
Περιουσία $15,2 δισ.
Πηγή εσόδων: Snap, αυτοδημιούργητος

Ο Bobby Murphy

Ο συνιδρυτής της Snap και επικεφαλής του τεχνολογικού τμήματος δώρισε $5 εκατ. τον περασμένο Απρίλιο για να βοηθήσει 60.000 κατοίκους του Λος Άντζελες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες λόγω του κορονοϊού.

Lukas Walton
Ηλικία: 35
Περιουσία: $17,2 δισ.
Πηγή εσόδων: Walmart, κληρονόμος

Ο Lukas Walton

Ο εγγονός του ιδρυτή της Walmart Sam Walton κληρονόμησε την περιουσία του όταν ο πατέρας του, John, πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2005. Ο Walton είναι πρόεδρος της περιβαλλοντικής επιτροπής του Walton Family Foundation το οποίο πρόσφατα έδωσε $1,25 εκατ. στο National Fish και Wildlife Foundation για την ενίσχυση της αποκατάστασης των δασών και των υγροτόπων στην κάτω κοιλάδα του Μισισίπι

Mark Zuckerberg Ηλικία: 37
Περιουσία: $134.5 δισ.
Πηγή εσόδων: Facebook

mark-facebook.jpg
O Mark Zuckerberg

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook ο οποίος ξεπέρασε τον Warren Buffett, έγινε ο 4ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική. Πρόσφατα οι μετοχές του Facebook δέχθηκαν πιέσεις μετά από μια ασυνήθιστα μακροχρόνια διακοπή της ομώνυμης πλατφόρμας του, του Instagram και του WhatsApp. Παρά τα σκάνδαλα που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας οι μετοχές του Facebook αποδείχτηκαν εξαιρετικά ανθεκτικές καθώς παραμένωουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ.

Dustin Moskovitz Ηλικία: 37
Περιουσία: $24,1 δισ.
Πηγή εσόδων: Facebook, αυτοδημιούργητος

O Dustin Moskovitz

Ο συνιδρυτής του Facebook εγκατέλειψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης το 2008 για να ξεκινήσει την εταιρεία Asana. To μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του προέρχεται από το ποσοστό 2% που κατέχει στο Facebook, ωστόσο και η Asana αναπτύσσεται χάρη στην ενίσχυση της τηλεργασίας. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 η αξία της ανερχόταν σε $1,8 δισ. ενώ το φθινόπωρο αναμένεται να κάνει την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

Scott Duncan Ηλικία: 38
Περιουσία: $6,2 δισ.
Πηγή: Αγωγοί, κληρονόμος

O Scott Duncan

Ο Duncan και τα τρία μεγαλύτερα αδέρφια του κληρονόμησαν το μερίδιό τους από την εταιρεία αγωγών του πατέρα τους Dan, Enterprise Product Partners, το 2010. Η περιουσία τους μειώθηκε από τα $6,3 δισ. το 2020 καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν και οι μετοχές της εταιρείας επίσης κατέγραψαν πτώση.

Nathan Blecharczyk
Ηλικία: 38
Περιουσία: $10 δισ
Πηγή Εσόδων: Airbnb

O Nathan Blecharczyk

Η Airbnb εισήχθη στο χρηματιστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο του 2020, ξεπερνώντας σε αξία τα 100 δισ. δολάρια την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης. Τα 1,34 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων του δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν σχεδόν 300% από έτος σε έτος σε σύγκριση με την αρχή της πανδημίας. Ο Blecharczyk είναι συνιδρυτής της εταιρείας με τον Brian Chesky. Τον Αύγουστο, η Airbnb ανακοίνωσε ότι θα παρέχει δωρεάν προσωρινή στέγαση σε 20.000 Αφγανούς πρόσφυγες.

Brian Chesky
Ηλικία: 39
Περιουσία: $3,1 δισ.
Πηγή Εσόδων: Airbnb

Ernest Garcia III
Ηλικία: 39
Περιουσία: $9,3 δισ.
Πηγή εσόδων: Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, κληρονόμος

O Ernest Garcia III

Ο Garcia ίδρυσε το διαδικτυακό κατάστημα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana ως θυγατρική της DriveTime η οποία ανήκε στον πατέρα του, τον δισεκατομμυριούχο Ernest Garcia II. Χάρη στους πελάτες που κατά τη διάρκεια της πανδημίας αγόρασαν αυτοκίνητα από το διαδίκτυο, η εταιρεία Carvana έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος πωλητής μεταχειρισμένων οχημάτων στις ΗΠΑ.

Fred Ehrsam

Ηλικία: 33

Περιουσία: $3,5 δισ.

Πηγή εσόδων: Κρυπτονόμισμα

O Fred Ehrsam

Ο Ehrsam συνίδρυσε την Coinbase Global το 2012 και αποχώρησε από την εταιρεία το 2017, αλλά κράτησε περίπου το 6% των μετοχών της, που αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Το 2018 ίδρυσε την Paradigm, μια επενδυτική εταιρεία με μερίδια σε δεκάδες εταιρείες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Coinbase και FTX.

Baiju Bhatt

Ηλικία: 36

Περιουσία: $2,9 δισ

Πηγή εσόδων: Εφαρμογή συναλλαγών

O Baiju Bhatt

Ο Bhatt ήταν συν-διευθύνων σύμβουλος της εφαρμογής συναλλαγών Robinhood Markets χωρίς προμήθεια έως ότου παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2020. Κατέχει μερίδιο 8% στην εταιρεία, η οποία εισήχθη στο χρηματιστήριο με αξία 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο. Ο Bhatt ίδρυσε τη Robinhood το 2013 με τον Vlad Tenev.

Brian Armstrong

Ηλικία: 38

Περιουσία: $11.5 δισ

Πηγή εσόδων: Κρυπτονόμισμα

O Brian Armstrong

Ο Άρμστρονγκ είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase Global με μερίδιο 19% στην εταιρία.

RJ Scaringe

Ηλικία: 38

Περιουσία: $3.4 δισ

Πηγή εσόδων: Ηλεκτρικά οχήματα

O RJ Scaringe

Η Scaringe έκανε το ντεμπούτο της στη λίστα του Forbes αφού αποτιμήθηκε στα 27,6 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2021. Οι Amazon, Ford και T. Rowe Price ηγήθηκαν ενός κύκλου χρηματοδότησης που άντλησε άλλα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο για να φέρει τη συνολική χρηματοδότησή της μέχρι σήμερα στα 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παραγωγή του ηλεκτρικού της φορτηγού R1T ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, με το R1S SUV της να ακολουθεί.

Ben Silbermann

Ηλικία: 39

Περιουσία: $3.3 δισ

Πηγή εσόδων: Social media

O Ben Silbermann

Ο Silbermann μπορεί να φαίνεται μαλακός και ήρεμος, αλλά πίσω απ’ αυτή την πραότητα κρύβεται μία από τις πιο ‘hot’ νεοφυείς επιχειρήσεις κοινωνικών μέσων. Το Pinterest, που ιδρύθηκε το 2010, φιλοξενεί πλέον τις πιο ενδιαφέρουσες τάσεις στο Internet, από αυτοκίνητα μέχρι αρχιτεκτονική και τατουάζ. Ταυτόχρονα είναι ένα χρυσωρυχείο δεδομένων για διαφημιστές και πωλητές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ