Νότια Αφρική κορωνοϊός: Ο Πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα νοσεί με κορωνοϊό με ήπια συμπτώματα

Ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόσα λαμβάνει θεραπεία για ήπια συμπτώματα του κορωνοϊού, αφού βρέθηκε θετικός στη νόσο την Κυριακή, ανακοίνωσε το γραφείο του. Ο Ραμαφόζα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και ένα τεστ επιβεβαίωσε ότι νοσεί όντως από την COVID-19, ανακοίνωσε η προεδρία. Βρίσκεται σε απομόνωση στο Κέιπ Τάουν και παρακολουθείται από τη Νοτιοαφρικανική Στρατιωτική Υπηρεσία Υγείας, όπως ανέφερε η δήλωση. Έχει αναθέσει όλες τις αρμοδιότητες στον Αντιπρόεδρο David Mabuza για την επόμενη εβδομάδα. Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη εάν ο Πρόεδρος έχει προσβληθεί με τη νέα παραλλαγή Όμικρον.

Το χρονικό της νόσησης για τον Πρόεδρο Σίριλ Ραμαφόζα

Ο Πρόεδρος Ραμαφόζα, 69 ετών, είναι πλήρως εμβολιασμένος. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ramaphosa επισκέφτηκε τέσσερις χώρες της Δυτικής Αφρικής. Αυτός και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας του υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για COVID-19 σε καθεμία από τις χώρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Μερικοί από την αντιπροσωπεία βρέθηκαν θετικοί στη Νιγηρία και επέστρεψαν απευθείας στη Νότια Αφρική. Στο υπόλοιπο ταξίδι, ο Ramaphosa και η αντιπροσωπεία του βρέθηκαν αρνητικοί. Ο Ραμαφόζα επέστρεψε από τη Σενεγάλη στις 8 Δεκεμβρίου. Ο Ramaphosa είπε ότι η δική του μόλυνση χρησιμεύει ως προειδοποίηση για όλους τους ανθρώπους στη Νότια Αφρική να εμβολιαστούν και να παραμείνουν σε επαγρύπνηση. Ο εμβολιασμός παραμένει η καλύτερη προστασία από σοβαρές ασθένειες και νοσηλεία, ανέφερε. Όσοι είχαν επαφή με τον Ραμαφόζα την Κυριακή συνιστάται να προσέχουν για συμπτώματα ή να κάνουν self test, ενώ πραγματοποιείται ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί εάν έχουν νοσήσει και άλλες επαφές του Προέδρου αυτές τις ημέρες.

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2021, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 από 55 αφρικανικές χώρες έφτασαν τα 8.896.262, ενώ πάνω από 165.013.323 εμβολιασμοί έχουν χορηγηθεί σε ολόκληρη την ήπειρο. Οι αναφερόμενοι θάνατοι στην Αφρική έφτασαν τους 224.739 και 8.142.564 άνθρωποι έχουν αναρρώσει. Η Νότια Αφρική έχει τα περισσότερα αναφερόμενα κρούσματα 3.129.622 και 90.116 άνθρωποι πέθαναν. Άλλες χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι το Μαρόκο (951.380), η Τυνησία (719.434), η Λιβύη (377.450 9), η Αιθιοπία (373.000), η Αίγυπτος (368.335) και η Κένυα (256.134).

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here