Εμβολιασμός παιδιών 5 -11 ετών: Οι παρενέργειες, τα δικαιολογητικά και η δεύτερη δόση


Εμβολιασμός παιδιών: Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών και η Επιτροπή έδωσε τη Δευτέρα διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν.

Εκτενής αναφορά έγινε από την πρόεδρο της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών κυρία Μαρία Θεοδωρίδου για τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών – για τα οποία η επιτροπή έχει ήδη δώσει θετική γνωμοδότηση να εμβολιαστούν – καθώς όπως είπε, τα εμβόλια θα προσφέρουν προστασία στα ίδια τα παιδιά, θα τα βοηθήσουν να συνεχίσουν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο και θα συμβάλουν στην μείωση της μεταδοτικότητας του ιού και στην προστασία των μεγαλύτερων. Επίσης. θα είναι σημαντική η συμβολή του εμβολιασμού των παιδιών και στην πρόληψη των μεταλλάξεων, όπως είπε, και πρόσθεσε πως η νόσος στα παιδιά είναι ήπια, αλλά υπάρχουν κίνδυνοι και για αυτά.

Εμβολιασμός παιδιών: Διευκρινίσεις για το εμβόλιο

Αναφερόμενη σε πρακτικά ζητήματα που σχετίζονται με τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών, είπε ότι το ένα τρίτο του αντιγόνου της δόσης των ενηλίκων περιέχεται στο εμβόλιο των παιδιών, το οποίο θα γίνεται σε 2 δόσεις, με ενδιάμεσο κενό 21 ημερών ανάμεσα στην πρώτη και στην δεύτερη δόση. Στην περίπτωση που ένα παιδί έχει νοσήσει, η δόση χορηγείται μετά από τρεις μήνες, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός covid δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να σταθεί εμπόδιο για τον τακτικό εμβολιασμό, τον οποίο πρέπει να κάνουν οι γονείς τα παιδιά τους.

Όσον αφορά τις ανεπιθύμητες ενέργειες, είπε ότι ήδη έχουν γίνει πάνω από 5 εκατομμύρια εμβολιασμοί σε παιδιά και οι παρενέργειες είναι ελάχιστες και συνήθεις, όπως συμβαίνει και με άλλα εμβόλια, δηλαδή ελάχιστο πυρετό ή τοπική αντίδραση στο σημείο της ένεσης.

Αναφερόμενη στην σύσταση του FDA για τα παιδιά 16 έως 17 ετών με αναμνηστική δόση έξι μήνες μετά τις δύο πρώτες δόσεις, είπε ότι η επιτροπή επιφυλάσσεται να εξετάσει το θέμα και θα επανέλθει με νέα δεδομένα που θα αφορούν στη χώρα μας.

28.300 ραντεβού στα παιδιά 5-11

Πάντως, σημαντικός είναι ο αριθμός των ραντεβού και στα παιδιά, καθώς για τη συγκεκριμένη ηλικία, μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί περισσότερα από 28.300 ραντεβού 1ης δόσης, σύμφωνα με τον ANT1.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ