Το πρώτο 24ωρο του Ανδρουλάκη στη Χαριλάου Τρικούπη –Σαρωτικές οι αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα


Γεμάτη συσκέψεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες, αλλά και συμβολικές κινήσεις, ήταν η πρώτη ημέρα του Νίκου Ανδρουλάκη ως προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τον νέο αρχηγό του κόμματος της κεντροαριστεράς, είναι η αναδιάταξη των δυνάμεων εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εκεί όπου οι αλλαγές θα είναι σαρωτικές.

Στη Φώφη

Παρά το γεγονός ότι η νύχτα της Κυριακής ήταν μεγάλη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σηκώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Αποφάσισε να ξεκινήσει το πρώτο του 24ωρο ως επικεφαλής της παράταξης, επισκεπτόμενος τον τάφο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά.

Ήταν μία κίνηση με σαφέστατο συμβολισμό, καθώς με αυτό τον τρόπο θέλησε να τιμήσει τη μνήμη, αλλά και την πολιτική παρακαταθήκη της γυναίκας που μπήκε μπροστά για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ στη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να δείξει, επίσης, σε όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι σκοπεύει να τιμήσει την έκκληση που είχε απευθύνει η Φώφη Γεννηματά, για ενότητα. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε και στον τάφο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου.

Στη Χαριλάου Τρικούπη

Λίγο πριν τις 11.00, έφτασε στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. Εκεί τον υποδέχθηκαν ο Γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο διευθυντής Νίκος Σαλαγιάννης. Μαζί τους κατευθύνθηκε στον 6ο όροφο, στο γραφείο του προέδρου, όπου στην παρέα προστέθηκε και ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας.

Τον ενημέρωσαν για όλα όσα έχουν συμβεί όλο αυτό το διάστημα που το κόμμα βρίσκονταν σε προεκλογική κατάσταση, ενώ αντάλλαξαν και απόψεις για την πορεία από εδώ και εμπρός.

Στο σημείο αυτό, ξεκίνησαν οι πρώτες συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες. Σε αυτές έλαβαν μέρος οι Στέφανος Ξεκαλάκης, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Βλάχος, Βασίλης Πανάγου, Νίκος Παπάζογλου, Ειρήνη Κωστάκη και ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Οι συζητήσεις διακόπηκαν πολλές φορές, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης χρειάστηκε να μιλήσει στο τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρέθηκαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το «παζλ» της Κ.Ο.

Βασικό θέμα συζήτησης, ήταν η επόμενη μέρα και οι αλλαγές που θα γίνουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, που παραμένει «ακέφαλη» μετά τον πρόωρο θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Πρόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι να αξιοποιήσει πρόσωπα από όλες τις πτέρυγες του κόμματος, ανεξάρτητα από το αν τον στήριξαν ή όχι στην εσωκομματική αναμέτρηση.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα. Όλες η αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί και οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 16.00, όταν και θα συνεδριάσει το όργανο για πρώτη φορά υπό τη νέα ηγεσία.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα εισηγηθεί τον βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη, χωρίς όμως να έχει αποκλειστεί και η περίπτωση του πολύπειρου Κώστα Σκανδαλίδη. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ακουστεί προτάσεις και για γυναίκα επικεφαλής, και πιο συγκεκριμένα για τη βουλευτή Δράμας, Χαρά Κεφαλίδου.

Δεδομένο θεωρείται ότι θα υπάρξει αλλαγή στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με τον Βασίλη Κεγκέρογλου να αποχωρεί. Για τη θέση του έχει ακουστεί το όνομα του Χάρη Καστανίδη. Αλλαγές θα υπάρξουν και στις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων -ειδικά αν κάποιος από τους δύο υπάρχοντες αναλάβει καθήκοντα προέδρου, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να σκέφτεται να αξιοποιήσει πρόσωπα τόσο από το περιβάλλον του Ανδρέα Λοβέρδου, όσο και από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ